Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Különleges töltött padlizsán...

Különleges töltött padlizsán recept (? )

Figyelt kérdés

Régebben ettem valahol töltött padlizsánt egy görög étteremben, ami nagyon ízlett, de nem találok receptet hozzá.


Amiért nem megszokott volt: a töltelékben nem volt rizs, nem volt hús, de hogy mi volt benne a padlizsánon kivül, azt nem tudom. A tetején valamilyen érdekes ízü sajt volt és így sütötték meg az egészet.

Volt benne valamilyen érdekes ízü füszer, vagy esetleg többféle is, de nem tudom, mi lehetett.


Ha valaki ismer olyan receptet - esetleg eredeti görögöt - , ami valamennyire is hasonlít ehhez, nagyon kérem, ossza meg velem.


Mindenkinek elöre is köszönöm.



2017. júl. 22. 11:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Mossuk meg, és hámozzuk meg a padlizsánt, vágjuk ketté, majd sózzuk be. Hagyjuk állni 15 percig, majd itassuk le róla a sót konyhai törlőpapírral. Kanalazzuk ki belőle a padlizsánhúst, aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát, majd 2 evőkanál olajban pároljuk meg az előbbieket a finomra vágott padlizsánhússal együtt. Mossuk meg a paradicsomokat, szeleteljük fel, és adjuk hozzá a párolt hagymás-padlizsános keverékhez (kb. 3 percig). Szórjuk meg a fahéjjal, oregánóval, kakukkfűvel, borssal (ha kell sózzuk), és a finomra vágott petrezselyemzölddel. Töltsük meg ezzel a töltelékkel a padlizsánokat, szórjuk meg bőven a parmezán sajttal (vagy feta sajtot tegyünk rá) és süssük addig, amíg szép ropogósra sül, kb. 25-30 percig. Tálaláskor szórjuk meg bőven friss bazsalikommal.
2017. júl. 22. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
őszintén szólva fogalmam sincs mi lehetett, viszont ami így eszembe jutna: zöldségekkel töltött padlizsán.. amit kikaparsz belőle padlizsán, visszateszed bele, mellé cukkini, paprika (akár többféle is, főként kaliforniai), paradicsom, hagyma, fokhagyma... meg amit még szeretsz. a kikapart padlizsán mindkét oldalát kicsi olajon "megkapatod", a zöldségeket kevés olajon megsütöd, fűszerezed, aztán egy kis fűszeres, fokhagymás, bármilyen tejföllel összekevered, megtöltöd a padlizsánt, bacont teszel a tetejére (vagy még a töltelékbe:)), cheddar vagy mozzarella sajtot a legtetejére, és mehet a sütőbe
2017. júl. 22. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Mindkettötknek nagyon köszönöm a receptet, ki fogom próbálni.

Az elsötöl még azt kerdezném, hogy ez a recept görög?

2017. júl. 22. 13:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem. Ez a török töltött padlizsán receptje. Ebben nincs hús.
2017. júl. 22. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi! Akkor tényleg lehet, hogy hasonló lesz az eredmény, mert a török és görög kaják közt nagy a hasonloság.
2017. júl. 22. 16:46

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!