Milyen levest szoktatok csinálni, ami nem húsból van, és
olcsó?
Figyelt kérdés
Mert én csak a tojás-,gomba,krumpli, esetleg frankfurti levest szoktam,igaz abba virsli kell.. A hús-és gulyásleves ugye eleve kilőve.A gyümölcs-és paradicsomlevest, nem mindenki szereti nálunk.
Rántott leves olcsó és nincs benne hús :) Raksz bele még néhány fött tojást meg piritóst és nagyon király lesz :) Én imádom.
2010. máj. 21. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
2/18 anonim válasza:
Veszek két nagyobb répát, két zöldséget, egy karalábét, egy zellergumót.Három liter vízbe teszek két kanál olajat,sót, répa,zöldség stb. felszeletelem ezt mindet bele teszem, még teszek hozzá 3-4 darab egész burgonyát, nem nagyokat és amikor ezek megfőttek, hozzáteszem a hosszúmetéltet. Néha egy üveges borsóval dúsítom. A férjem legkedvesebb levese.Kb 1 óra alatt készen van.
2010. máj. 21. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
3/18 anonim válasza:
Van a hamis gulyás leves, ami ugyanolyan csak hús nélkül.
Borsó leves, sárgaborsó leves, lencseleves- ebbe ha van pénz, megy kis kolbász, virsli, ha nincs, nem megy.
Lebbencs leves, pirított tarhonya leves.
2010. máj. 21. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
4/18 anonim válasza:
Borsóleves, karfiolleves, hagymaleves. És igaz "hús" de mi szoktunk venni 1-2-3 csomag fél kg-os csirkemájat amikor akciós és csinálunk belőle májgombócot. Az akkor max 200 Ft, összevágom apróra vagy ledarálom a májat, kell hozzá kb 10-15 dkg zsemlemorzsa, 2 tojás, só bors és petrezselyem. De ha nincs petrezselymed az sem tragédia csináltam én már más fűszerrel is. :) Nem szabad hogy nagyon kemény legyen, (kicsi)gombócokat formázok belőle és vagy rögtön a levesbe teszem, vagy lemélyhűtöm, de ha fagyasztott májat kapok csak, akkor kifőzöm gombócokat, lehűtöm és úgy teszem el. Nálunk egy fél kg májból 4 alkalomra van mit tenni a levesbe. Remélem segítettem.
2010. máj. 21. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
5/18 anonim válasza:
sajtkrémleves-anyukám specialitása-imádom!:) vagy borsóleves a másik kedvencem:)
2010. máj. 21. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
6/18 anonim válasza:
szia! krémleveseket szinte minden zöldségből tudsz csinálni.nagyon finom a sárgaborsó, a zeller, a brokkoli,
karfiol,fokhanyma, stb. egy kis krumplival lehet sűríteni is.variálni a fűszereket, tetejére piritott kenyérkokca vagy levesgyöngy.
üdv.
2010. máj. 21. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
7/18 anonim válasza:
Leírnád a sajtkrémleves receptet?
A hagymaleves azért is jó, mert ha veszel hozzá egy-egy veknit (kb. 120 Ft darabja) és abban tálalod, akkor nem kell hozzá második fogás, mert a vekni is ehető, és mindenki degeszre eszi magát. Én vendégeknek szoktam csinálni, mert egyszerű, olcsó, és mindenki el van ragadtatva a cipóban tálalt kajától.
2010. máj. 21. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
8/18 anonim válasza:
Karalábé levest, zöldség levest, borsóleves (ebbe teszünk répát is), krumpli levest, de azt legalább kétfélét (tejes vagy hagymás), mindenféle krém levest.
2010. máj. 21. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
9/18 anonim válasza:
Tejszínes borsó krémleves, imádom :) Meg nagyon sokféle krémlevest csinálok (karfiol, sajt, sütőtök), de sima karfiollevest, zöldbab levest, bablevest, lencselevest is szoktam csinálni gyakran. Nem vagyok egy nagy húsmániás, nem azért, mert nem szeretem, mert jó az, csak utálok a nyers hússal vacakolni. Meg annyira nem is hiányzik, ha napokig nem eszem semmi húsosat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!