Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért mondják mindig, hogy...

Miért mondják mindig, hogy nokedlit szaggatni nehéz?

Figyelt kérdés
Én 14 éves vagyok, nem tanított senki, mégis el tudom készíteni. Szerintem az egyik legegyszerűbb dolog
2017. júl. 5. 14:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem nehéz de pl. anyukám egyszer véletlenül magára borította a forró vizet, azóta nem hajlandó nokedliszaggatót használni.
2017. júl. 5. 16:43
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is a mosogatás részér utálom. Azonban ha nagy meleg van nyáron, akkor kirakom a napra a keverőtálat és pikk-pakk rászárad a maradék, és lepattogtatom. Így nem lesz tiszta dzsuva a mosógató szivacs.
2017. júl. 6. 09:05
 13/16 anonim ***** válasza:

Azta 12-es, ez mekkora ötlet!!! Ki fogom próbálni, mert imádja a család a nokedlit, de a macerás mosogatás miatt ritkán csinálok.

Köszi a tippet!

2017. júl. 6. 12:46
 14/16 anonim ***** válasza:
Szívesen :) Azért jó, a pikk-pakk nem 10 perc, a hőmérséklettől függ, de ilyenkor a tűzőnapon hamar :) és elfér az erkélyen, teraszon. Romlani nem romlik, szóval :)
2017. júl. 6. 13:02
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Rosszul mosogattok! :D

Sosem szivaccsal mosom az edényt, hanem a kezemmel, az ujjaimmal. Még frissen, vagy beáztatva. Gyorsan lejön kb a 90-95%-a. Utána mosom el mosogatószeres szivaccsal. ;)

Szerintem azért mondják amúgy, mert macerásabb mint pl. tésztát kifõzni. De igazából kb annyit jelent, hogy tudsz-e fõzni. Nem bonyolult ételekre gondolnak, hanem inkàbb àltalànossàgban. Mintha arra lennének kívàncsiak, hogy elkényeztetett πcsa vagy-e. :)

2017. júl. 8. 14:35
 16/16 anonim ***** válasza:

Igen így van, azonnal folyó hidegvíz alatt kell kézzel a nagyját lemosni, utána már pár percet áztatni, és tisztára mosni.

A szivacsokat tényleg tönkre vágja, főleg a dörzsis felüket.

A hidegvízes azonnali lemosás lehet, hogy gyerekkori emlék (nem folyt melegvíz a csapból... )de azóta is így csinálom.Ami picit rászáradt a keverőtál szélére (míg szaggattam az első adagot ) kevés hidegvizes áztatás után is könnyen lejön. Segédeszközt , ha használok, az a nyeles mosogatókefe, abba nem ragad bele a tésztamassza.

2017. júl. 8. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!