Mire tegyem a sütit, hogy ne legyen foltos a hátsó oldala?
Tanácsot szeretnék kérni abban, hogy mit lehet tenni, ha a kókuszkifli nevű sütemény két végét úgy akarom bemártani csokiba, hogy teljesen.
Eddig kanállal oldottam meg a feladatot, s így csak a sütinek a látható felét mártottam csokiba. Most azt kérték tőlem, hogy teljesen be legyen mártva csokiba a két vége (a hátoldala is). Viszont így, ha bemártom a csokiba a sütit s leteszem tálcára száradni, akkor a csoki nagy része a tálcán marad. Nincs rácsom, így hogyan lehetne kivitelezni, hogy szép maradjon a süti hátulja is, és ne legyen maszatos?
Köszönöm
Tépj egy hosszú alufólia csíkot, nagyon vékonyan (tényleg csak 1-2 csepp) étolajjal kend be. Amikor megszáradt a csoki, óvatosan fel lehet szedni, nem fog ráragadni.
Én ezzel a módszerrel szoktam csokidíszeket gyártani.
De jó ötlet,köszönöm! Tényleg, hiszen a csokiba is olajat teszek, hogy fényes és jó állagú legyen!
Várom az egyéb hozzászólást is!(mivel jövőhéten kell újra sütnöm így a sütit, s akkor ki akarok többféle módszert is próbálni, mert amit ma próbáltam /sütőpapírra tettem ki/ az nem volt jó.)
Nem nehéz egyáltalán. Olvasztani kell tortabevonót és zacsival rajzolhatsz, vagy kanállal kialakítasz formákat. pl. levélkéket.
Én még pogácsához való (műanyag) kiszúró formával is szoktam játszani, mindig nagy sikere lesz az állatfiguráknak. Óvatosan belecsorgatsz egy kicsit, megvárod, amíg elterül benne, megszilárdul és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!