Hogy tegyem a marcipánt a tortára, hogy sima legyen?
"Férjem szerint gáz forrasztólámpával lehetne megcsinálni"
Micsodával? Tudja egyáltalán miből van a marcipán? Sok lőrét ívott?
-.-" no comment. A saját férjedet illesd ilyen jelzőkkel, ne az enyémet.
Tudja miből van. Arra gondolt, hogy pár pillanatra megolvasztani a marcipánt, és utána az ujjammal elsimítom a ráncokat.
Sikerült a "sima" tortára is rátenni, csak nekem nem tetszett. Sosem vagyok megelégedve a saját tortáimmal, pedig már legyártottam nem egyet, és nem kettőt. Az egy emeletestől, a 3 emeletesig mindenfélét megtudok sütni:/. Szóval nem kezdő vagyok.
Pont az ő születésnapjára szeretném a legszebb tortát megcsinálni! És nem szeretném, hogy a gyűrődések észrevehetőek legyenek.
eddig 2-szer rendeltünk még régebben házi tortát, az egyik egy focipályának, a másik egy margarétán lévő katicának volt megcsinálva. A "házicukrász" :) sajnos nem ad ki titkos információt:).
A torta tetejét kend be sajtkrémes bevonattal, és ahogy az 1. válaszoló írta le, nyújtsd akkorára a marcipánt, amekkora a forma oldalai+teteje, és az alsó folpackal emeld rá. A vastagsága annyi lesz, amilyenre nyújtod, nyilván több marcipánból vastagabbat tudsz nyújtani. Ha nem sikerül pontosan (amúgy elég egyszerű így), akkor tudsz rajta igazítani.
Férjednek mondd meg, hogy a marcipán cukorból és mandulából van. Jobb esetben csak megolvasztaná, rosszabb esetben mandulás karamellt csinálna belőle. Nem jó megoldás.
Amúgy bocs, hogy off-olok kicsit, és nem akarok beleszólni, de szerintem most még nem nagyon fogja érdekelni a kicsit a torta. Pláne, hogy mivel mandula van rajta, a tetejéből nem is ehet. Az én fiam az 1. szülinapjára kapott tortából kb. 2 falatot evett, pedig direkt olyat csináltam, amiben tojás és tej sem volt. A 2. annál inkább tetszett neki! Marcipános répatortát csináltam neki, dekorációval, nagy sikere volt! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!