Mi legyen ma az ebéd?
Tésztasaláta (nem majonézes)
panzanella
gazpacho
valami cukkinis étel
spenótos lasagne
Paprikáskrumpli, krumplistészta
Spenót/borsófőzelék + bundáskenyér
Mákostészta
Lecsó tojással/tarhonyával/kenyérrel
Túrós/szilvásgombóc. Lehet kapni zacsiban a boltokban.
Süthetsz palacsintát is, az nem nehéz és elfogy egy nap alatt.
Ha nagyon egyszerűt akarsz akkor süss ki hasábkrumplit.
Lidl-ben lehet kapni lasagne-t, nagyon fincsi csak bekell dobni a sütőbe. Nem nagy, szóval hamar elfogyna.
Leves: Zoldsegleves, Paradicsomleves, Gyumolcsleves hidegen
Ebed: Burgonyafozelek, rakott burgonya, carbonara
Desszert: Palacsinta, Pudding, Tejbegriz, Tejberizs
5-ös! Biztosan a jószándék vezérel a 3 fogásos ételekkel, de ilyen melegben egyfajta is sok.
Tegnap csináltam tökfőzeléket pörkölttel, bent van a hűtőben, mert nem volt étvágyam. Egy falatot se ettem belőle. Ma sem kívánom a meleg kaját. 30 fok van a lakásban, a ventillátort nem bírom, klíma meg nincs.
Hűvösebb napokon tök jó összeállítások amúgy. :)
Nálunk ez az ebéd:
Levesnek: Meggyszósz (hidegen)
Második: Zöldbab főve, rizzsel és sült-csirkével (meg van uborkasaláta).
(Ebből csak a rizs ami nem itthonról van, minden más igen. Saját termés, és saját nevelésű csirke.)
Csak paprika, túró-tejföl-sajt kell hozzá:
Most csináltam meg először ebből a tegnap talált linkből a második receptet. Valami felséges lett!
A többit is sorban ki fogom próbálni, számomra első olvasatra mind-mind finomnak tűnik!
Besenyő Pista bácsi!
A hideg gyümölcsleves jó ötlet, ha a kérdező nem csinált mostanában, de én már nagyon unom, mert 3 napja azt eszem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!