Kánikulában ti milyen ételeket szerettek enni, készíteni?
Palacsintát, gőzgombócot, lángost, sült krumplit, sült húst.
Télen meg hidegtálat és veszem a konzerv kajákat.
Én ilyenkor is nagyon szeretem a forró ételeket, főleg egytálételeket pl. zöldségraguk, rizottók, zöldségtokányok, penne/cannelloni/lasagne, pörköltfélék stb.
Amit jóval kevésbé kívánok ilyenkor mint hidegebb időben azok a cukros dolgok, sütemények, nassolnivalók. Télen simán sütök minden hétvégén egy tortát, nyáron nagyon ritkán maximum valami mascarponés-gyümölcsöset.
Enni ugyanazt, amit máskor. Bár ilyenkor a levest inkább kihagyom (ha meleg).
főzni viszont no way...így is 30 fok van a lakásban.
Én pont levespárti vagyok, a sós lé jól esik a nagy melegben, sok zöldséggel, ásványi sók, anyagok pótlására is jó.
Sok gyümölcs és nyers zöldség, hideg túrókrém, sajtok, tojás jól esik ilyenkor is.
Könnyített "üzemmódra " kapcsolva, sütő kiiktatva, általában olyan gyors ételeket készítek, amik hidegen is fogyaszthatóak.Gyümölcslevesek,hirtelen sült pár szelet hús, sok-sok saláta, tésztasaláta, gyümölcssaláta,sajtsaláta/sajttál bazsalikomos paradicsommal, olivabogyóval.
Hidegszendvicsek avokádó vagy padlizsánkrémmel, körözöttel töltött paprika, fűszeres túrókrémek, sok kefír, joghurt, gyümölcsturmixok, fagyi.
Pont olyanokat eszem, mint máskor, persze több gyümölcs és szezonális zöldség fogy, plusz több jégkrém és sör is. A jégkrémem ugyanúgy tojásból van, mint a téli ételeim zöme, így összetételben az sem jelent változást.
Folyadékigényem nagyobb, de ennek nem kell az ételben megjelennie.
Gyorsan elkészíthető ételek kerülnek ilyenkor az asztalra, hogy a főzés során ne melegedjen a lakás.
Hidegen készíthető levesek, könnyű, rántás nélküli főzelékek, frissen sültek, saláták.
- leves, leves, leves - gyakorlatilag egész nyáron képes lennék azon élni
- vagy valami párolt-grillzöldség
- sok gyümölcs
- fagyi-jégkrém
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!