Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Epertorta néhány kérdés! (? )

Epertorta néhány kérdés! (? )

Figyelt kérdés

1. 20-25 cm-es átmérőjűtortaformában sütöm a piskótát, de nem tudom hogy hány tojásból kéne? (Majd félbe kell vágni, hogy a kérmet bele lehessen rakni)

Nem szeretném, ha túl alacsony lenne

2. 2 dl Hulalát kell felverni, belekeverni zúzott,illetve aprított epret. A tejszínt önmagában verjem fel? Vagy habfixáló vagy cukor nem kell bele?????

3. Ha még egy kis tejszínt verek keményre, azzal körbekenhetem, illetve rakhatok rá 'pupokat'? Ez a fajta alkalmas arra?

Bocsánat a tudatlanságomért, de csak 16 vagyok.

Előre is köszönöm!

2010. máj. 19. 14:41
 1/5 anonim ***** válasza:

1. 4-5 tojásból süss piskótát, bár elég nagy a különbség a 20 és 25 cm-es forma között.

2. Hululához nem kell semmi

3. Alkalmas rá (mármint a Hulala)

2010. máj. 19. 14:47
 2/5 anonim ***** válasza:
47%

Ha 25 cm-es a formád,akkor 7 tojásból csináld.

Ha a tejszínt akarod tölteléknek,akkor verd fel,tegyél hozzá 2-3 habfixálót. Kendd meg vele a tortát, ( hagyj kis annyit,amennyi a tetejére kell) és nyomkodd bele az epreket. Ha belekevered a tejszínbe,akkor eléggé összetörnek,és higítják a tejszínt is.

2010. máj. 19. 15:56
 3/5 anonim ***** válasza:
43%
Megvetted már a Hulalát? Szerintem nagyon mű íze van...
2010. máj. 19. 16:03
 4/5 A kérdező kommentje:
Megvettem, és én szeretem is.Sokmindent csinálunk belőle.
2010. máj. 19. 19:54
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én először azt javasolnám,hogy ne sima piskótát csinálj,a sima hamar szottyos lesz szerintem,meg megszívja magát. A hullala jó hozzáde mi szoktunk bele cukrot tenni,de ez ízlés kérdése=)De az összevágott eper jó a habba. És alkalmas mindenre csak jól fel kell verni.
2010. máj. 19. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!