Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meggyes piskótát szeretnék...

Meggyes piskótát szeretnék sütni. Hogyan forgassam lisztbe a meggyet?

Figyelt kérdés
Mennyi lisztbe kell forgatni? teljesen fehér legyen, szinte belepje, vagy cska egészen kicsit? Csak mert nem szeretném, hogy olyan legyen, hogy a meggy körüli piskóta fehér színű,miután megsült.
2010. máj. 19. 14:37
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem sosem szokott olyan lenni
2010. máj. 19. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha fagyasztott a meggy vagy befőtt ki kell nyomkodni, és gyorsan beleforgatni lisztbe ha így csinálod nem vesz fel sokat. És ahogy gyorsan megforgatod már dobod is a piskótára.
2010. máj. 19. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Én úgy szoktam hogy csak az alját mártom bele a lisztbe, mert jártam már úgy hogy amikor kivettem a sütőböl nem piros megyek voltak, hanem fehér lisztes.

Illetve bár kicsit pepecselősebb, de én csak a fele menyiségü megyet szoktam lisztezni, így azok amik nem lisztesek kicst lesűjednek és szebb szeleteléskor.

2010. máj. 19. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Én az utolsó pillanatban, lisztezés nélkül szórom a piskótára a meggyet és már dobom is a forró, előmelegített sütőbe. Sosem süllyed le az aljára, sőt már megszoktam, hogy néhányat én nyomkodok kicsit bele a tésztába, hogy alulra is jusson. Próbáljátok ki, sok pepecselést lehet vele megspórolni (csak gyorsan kell dolgozni vele).
2010. máj. 19. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Én úgy ahogy van a piskótához keverem a meggyet(befőtt) és beleöntöm a sütőformába, és eddig még soha le se süllyedtek vagy ilyesmi.Én inkább javaslom a tojások jól felverését és akkor nem tud lesüllyedni.
2010. máj. 19. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy más is gyorsítja a dolgot :=).

Én a már tepsibe simított piskótára szórom a meggyet (én is befőttet használok, kivéve amikor frissen érik a meggy), néhányat gyorsan lenyomkodok az ujjammal és már rakom is a sütőbe. Ha elég keményre lett verve a hab és elég gyorsan dolgozol, nem süllyed le még a barack sem.

2010. máj. 20. 06:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

csatlakozom, én sem lisztezem be, egyszer próbáltam olyan lett, mint a csiríz a nedves meggy meg a liszt.azóta soha,

amennyi meg lesüllyed, annyi pont kell is.

üdv.

2010. máj. 20. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor én sem forgatom a lisztbe, remélem sikerül! :)
2010. máj. 20. 13:56

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!