Miért kozmált le a petrezselymes újkrumplim?
Semmit nem hibáztál.
Az új krumpli leszokott nekem is ragadni.
folyamatosan kell keverni, kis lángon és sok zsiradékkal. Mondjuk beledobsz vagy két nagykanál vajat, amíg ráolvad hagyod, utána összeforgatod, ha megolvadt folyósra a vaj.
Nem igazán lehet kis ideig sem hagyni magában.
Legjobb ha a megfőtt krumplit rögtön rádobod a vajat ás a petrezselymet, fedőt rá és összerázod, de semmi melegítés, hanem a forró krumpli megolvasztja a vajat.
Vagy teflonban rakod fel, és pici vízzel födő alatt párolod puhára a krumplit, vagy:
- először a kockára vágott krumplit vegetás-sós vízben megfőzöd, leszűröd, és utána rakod rá a megdinsztelt hagyma-petrezselyem adagra, ott só-bors bele, és addig kell csak ott kavargatni, míg a krumpli az esetlegesen benne maradt vizet kisüli magából.
Én "fordítva" csinálom, a krumplit a zsirban megpárolom fedö alatt - gyakran meg kell rázogatni, illetve óvatosan megkeverni -, és amikor puha, akkor szórom rá a petrezselymet, így sokkal jobb az íze.
Fött krumpliból meg nem szabad csinálni, mert éppen a lényege veszik el, az íze teljesen kilúgozódik.
A teflon eszembe se jutott, de nincs is olyan fazekam.
Tehát a petrezselyem volt az oka, csak a végén kellett volna beletenni? Amúgy ez alapján csináltam:
5-ös!
Ezek szerint egyetlen kajához sem főzöd meg előre a krumplit, mert elveszik az íze??? Hülyeség!
Az 5-ös vagyok és pl a sült krumplhoz sem fözöm meg elöre, mert fölösleges, csak akkor érdemes fözni, ha fött krumpliként lesz felhasználva (püré, tört krumpli, gombóctészta, krumplileves, stb.) és ahol a levét is felhasználom az ételhez.
A petrezselymes krumpli fözés nélkül is megpuhul nagyon hamar és minden értékes ásványi- és ízanyag benne marad.
Ugyanezért fölösleges a petrezselyemzöldet "megsütni", azt tényleg elég a forró megpárolódott krumplira rászórni és 2-3 percig lefedve tartani. Így az íze is finomabb. az illata is intenzívebb és emellett a vitamintartalma sem szünik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!