Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért kozmált le a petrezselym...

Miért kozmált le a petrezselymes újkrumplim?

Figyelt kérdés
Úgy csináltam, ahogy mondták/írták. Zsiradék forrósít-petrezselyem, összekavar, krumpli bele, összekever. Fedő alatt pároltam keverés nélkül. Kis tűzön csináltam, alátétlemezzel és mégis. Ma megint csináltam, ezúttal már lefedve "dobáltam", mégis. Mit hibáztam?
2017. jún. 9. 17:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem hibáztál.

Az új krumpli leszokott nekem is ragadni.

2017. jún. 9. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
82%

folyamatosan kell keverni, kis lángon és sok zsiradékkal. Mondjuk beledobsz vagy két nagykanál vajat, amíg ráolvad hagyod, utána összeforgatod, ha megolvadt folyósra a vaj.


Nem igazán lehet kis ideig sem hagyni magában.


Legjobb ha a megfőtt krumplit rögtön rádobod a vajat ás a petrezselymet, fedőt rá és összerázod, de semmi melegítés, hanem a forró krumpli megolvasztja a vajat.

2017. jún. 9. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
26%

Vagy teflonban rakod fel, és pici vízzel födő alatt párolod puhára a krumplit, vagy:

- először a kockára vágott krumplit vegetás-sós vízben megfőzöd, leszűröd, és utána rakod rá a megdinsztelt hagyma-petrezselyem adagra, ott só-bors bele, és addig kell csak ott kavargatni, míg a krumpli az esetlegesen benne maradt vizet kisüli magából.

2017. jún. 9. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
78%
Csak ott hibáztál, hogy a zsiradék után nem a petrezselyem következik, hanem a burgonya párolása, ahogy a többi hozzászoló írta.
2017. jún. 9. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
86%

Én "fordítva" csinálom, a krumplit a zsirban megpárolom fedö alatt - gyakran meg kell rázogatni, illetve óvatosan megkeverni -, és amikor puha, akkor szórom rá a petrezselymet, így sokkal jobb az íze.


Fött krumpliból meg nem szabad csinálni, mert éppen a lényege veszik el, az íze teljesen kilúgozódik.

2017. jún. 9. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:

A teflon eszembe se jutott, de nincs is olyan fazekam.

Tehát a petrezselyem volt az oka, csak a végén kellett volna beletenni? Amúgy ez alapján csináltam:

[link]

2017. jún. 9. 17:55
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
mifelénk úgy csináljuk, hogy megfőzzük az újkrumplit, ezalatt vajban megsütjük a petrezselymet (nem sózzuk, és nem pároljuk), némi bors rá, majd összeforgatjuk a krumplival és sózzuk....mondjuk, nálunk inkább krumplis petrezselyem van, annyi petrezselymet nyomunk rá :D
2017. jún. 9. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
51%

5-ös!

Ezek szerint egyetlen kajához sem főzöd meg előre a krumplit, mert elveszik az íze??? Hülyeség!

2017. jún. 10. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
En csak annyi ideig melegitenem az edenyt, amig a vaj felolvad. Se a fott krumpli, se a petrezselyem nem igenyel hokozlest, sot utobbinak csak rosszat tesz, elvesziti a finom, friss aromait.
2017. jún. 10. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
62%

Az 5-ös vagyok és pl a sült krumplhoz sem fözöm meg elöre, mert fölösleges, csak akkor érdemes fözni, ha fött krumpliként lesz felhasználva (püré, tört krumpli, gombóctészta, krumplileves, stb.) és ahol a levét is felhasználom az ételhez.


A petrezselymes krumpli fözés nélkül is megpuhul nagyon hamar és minden értékes ásványi- és ízanyag benne marad.

Ugyanezért fölösleges a petrezselyemzöldet "megsütni", azt tényleg elég a forró megpárolódott krumplira rászórni és 2-3 percig lefedve tartani. Így az íze is finomabb. az illata is intenzívebb és emellett a vitamintartalma sem szünik meg.

2017. jún. 10. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!