Petrezselymes burgonya mellé mit szoktál készíteni?
Én általában rántott húsokat és/vagy zöldségeket készítek vagy sült húst/zöldséget. Olyat nem ami szaftos (pörkölt, tejszínes finomságok) mert valahogy nem passzolnak össze.
Egy kis rántott patiszonhoz mit szólsz? Könnyű is és tavaszi is.
Natur szelet
Rántott sajt
Kárpáty
resztelt máj
grillezett hal
karfiol dubarry módra
nálam a rántott hús: csirkeszárny,csirkecomb ,pulykamell.
Sertésből is lehet ,de nekem sertés allergiám van nem ehetek semmit ami sertés.
serésből: Karajt,vagy tarját kérj rántani a karaj szárazabb a tarja finom szaftos.
Attól függ milyen húsból szeretnéd: Sertés? Csirke? Pulyka?
Sertés:
- karaj (lehet sertésszűz vagy borjúkaraj) - kicsit majd klopfold ki, egy két ütéssel, nehogy papírvékony legyen
- sertésmáj
- sokan vesznek tarját is, de az elég zsíros, inkább csak süsd meg
Csirke:
- csirkecomb
- csirkeszárny
- csirkemell - sokan száraznak gondolják, de pont tegnap ettem isteni szaftos csirkemellet sörtésztában kirántva. Ha jól készíted el, akkor nem lesz száraz.
Pulykával még nem dolgoztam rántott húsok terén, így ahhoz nem tudok hozzászólni. De annak is általában a mellehúsát rántják.
És ott vannak még a halak, az is könnyű lehet. Olyan kérj ami filézve van, így nem kell szenvedned vele :)
1. voltam
A rántott húsokon, rántott zöldségeken kívül jó még a petrezselymes krumplihoz a sült kolbász-hurka is, vagy a fasírozott gombócban, vagy stefániában.
Maradék petrezselymes krumplihoz már megteszi a tükör-tojás is! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!