Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy csinálják a kifőzdékben...

Hogy csinálják a kifőzdékben olyan jó pergősre a riszt?

Figyelt kérdés
Akárhogy próbálom főzni mindig ragad és nem tetszik az állaga. Néha kifőzdében veszek ebédet és annyira finom pergős a rizs nem ragad semmi, mi a titka?

2017. jún. 9. 13:00
 1/10 anonim ***** válasza:
43%
Olajat raknak a rizshez.
2017. jún. 9. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim válasza:
56%
Én úgy szoktam főzni, hogy olajon egy kicsit "megpirítom", aztán dupla annyi vizet öntök rá és néha megkavarom. Ha már nem sok víz van rajta, elzárom, lefedem kb. 10 percre aztán összekeverem és nagyon jó lesz az állaga. Szoktam fűszerezni is, van, hogy hagymát pirítok alá, úgy még finomabb.
2017. jún. 9. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
32%
Ha tényleg pergősre szeretnéd, úgy csináld, hogy előbb olajon lepirítod a rizst, egészen addig, amíg fehéredni nem kezd még jobban, mint az eredeti színe. Ezután vedd lejjebb a hőfokot, és önts rá jó sok vizet (legalább 4-5-szörösét a rizs mennyiségének). Kavargasd meg időnként, ne hagyd, hogy elfője a vizét, mindig legyen rajta jó sok. Mikor már puha, akkor szűrd át, és már tálalhatod is.
2017. jún. 9. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
29%

KEttes, minek szűrögesse, meg ha 4-5x-ös vízzel önti fel csak jól szétfő.


Kérdező:

- megpirítom olajon a rizst

- felöntöm kétszer annyi vízzel, fűszerezem (só, bors, mikor-mi)

- mikor felforrt, elzárom alatta a gázt, és lefedve, érintetlenül hagyom 10-15 percig (kb ezidő alatt magába szívja a folyadékot), aztán megkeverem és kész


Soha nem pépes, sem ragadós, mindig "pereg".


A tejbegrízhez viszont jó nyúlósra csinálom, mert úgy szeretem :)

2017. jún. 9. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
56%
Bocs az első bekezdés a hármasnajk ment.
2017. jún. 9. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én is pirítani szoktam és kétszer annyi vizet szoktam tenni :D

Utolsó előtti válaszoló, felforr és még úgy, hogy van rajta víz elzárod és megszívja?

2017. jún. 9. 14:12
 7/10 anonim ***** válasza:
Igen, felforr, lezárom, fedő rá és átteszem nem működő lapra.
2017. jún. 9. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

En olyan rizst veszek, amiből rizs-salátát szoktak készíteni.

Nagyon egyszerű, mert ezt csak főzni kell, forróvizben 10 percig, utána 2 percig hagyom még pihenni lefedve a forróvizben, majd leöntöm a felesleget és csodálatosan pergős marad a rizs.

2017. jún. 10. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
72%
Kedves négyes, nekem sosem szokott szétfőni, mindig így csinálom, ha pergősre szeretném. És eddig mindig be is vált. Muszáj valakinek állandóan belém kötnie??? Mi bajotok van nektek?
2017. jún. 10. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Amúgy meg a tejbegrízhez minek használsz rizst? Persze, gondolom, elírtad...De mást oltogatni, azt kell...
2017. jún. 10. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!