Hogy csinálják a kifőzdékben olyan jó pergősre a riszt?
KEttes, minek szűrögesse, meg ha 4-5x-ös vízzel önti fel csak jól szétfő.
Kérdező:
- megpirítom olajon a rizst
- felöntöm kétszer annyi vízzel, fűszerezem (só, bors, mikor-mi)
- mikor felforrt, elzárom alatta a gázt, és lefedve, érintetlenül hagyom 10-15 percig (kb ezidő alatt magába szívja a folyadékot), aztán megkeverem és kész
Soha nem pépes, sem ragadós, mindig "pereg".
A tejbegrízhez viszont jó nyúlósra csinálom, mert úgy szeretem :)
Köszönöm a válaszokat!
Én is pirítani szoktam és kétszer annyi vizet szoktam tenni :D
Utolsó előtti válaszoló, felforr és még úgy, hogy van rajta víz elzárod és megszívja?
En olyan rizst veszek, amiből rizs-salátát szoktak készíteni.
Nagyon egyszerű, mert ezt csak főzni kell, forróvizben 10 percig, utána 2 percig hagyom még pihenni lefedve a forróvizben, majd leöntöm a felesleget és csodálatosan pergős marad a rizs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!