Hagyományos gáztűzhely, sütő kapcsolóján (1-8-ig), hány Celsius fokot jelentenek a rovátkák?

szia! tegnap eszembe jutott a kérdésed, és megnéztem a gázsütőm fokozatait. nekem is 15 éves, igaz nem Karancs
de 8 fokozat van rajta feltüntetve. azért írom, hogy feltüntetve, mert igazából csak a 4-ig ég, utána elalszik. szóval az a maximum és onnét szoktam visszavenni
az 1-ig érzésre, mert szerintem amik rá vannak írva nem valósak.
szóval a fokozatok:
1.-160 fok
2.-170 fok
3.-190 fok
4.-200 fok
5.-230 fok
6.-250 fok
7.-270 fok
8.-300 fok
el sem tudom képzelni, mit lehet 300 fokon sütni.
én abból indulok ki, hogy a receptek általában úgy szólnak, hogy a sütőt melegítsük elő 180 fokra. na én a 4-esen kezdem.
az előbb is olvastam egy receptet, ami 200 fokot írt és zárójelbe volt téve, hogy gázsütő 3-4-es fokozata.
remélem ebből tudsz egy kicsit következtetni a te sütőd
telseítményére is.
üdvözlettel-nagyi-
> el sem tudom képzelni, mit lehet 300 fokon sütni.
Pl. pizzát :)
Az eredeti nápolyi pizzát akár 450 fokon is sütik: "A sütéshez tipikus fatüzelésű, nápolyi kemencét használnak, amit akár 450 fokra is fel lehet fűteni, ebben a pizza 90-120 másodperc alatt megsül."
A sütő gombján nekem beosztás sincs, lekopott. Tud valaki segíteni egy fotóval? Kb. hol keressem
1.fokozat= 160 C fok
2.fokozat= 175 C fok
3.fokozat= 190 C fok
4.fokozat= 205 C fok
5.fokozat= 225 C fok
6.fokozat= 245 C fok
7.fokozat= 255 C fok
8.fokozat= 275 C fok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!