Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lekvárkülönlegességeket...

Lekvárkülönlegességeket tudnátok mondani?

Figyelt kérdés
Receptet is linkelhettek vagy ahogyan ti csináljátok.

#Lekvárok
2017. jún. 6. 07:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Amit én szoktam lilahagyma almával, fahéjjal, szegfűszeggel. Sültek mellé is nagyon finom.

Ha érdekel, szívesen leírom.

2017. jún. 6. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Tárkonyos ananászlekvár. Érdekes ízű, de egész finom.

Aranyszarvas termék.

2017. jún. 6. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 A kérdező kommentje:

Igen azt megközönném a receptet.

Az mit jelent hogy aranyszarvas termék?

2017. jún. 6. 16:02
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Örzibarack mangóval, eper (pici) chilivel, ribizli (friss) gyömbérrel
2017. jún. 6. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Zolddio lekvar
2017. jún. 6. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen ,jöhet még :)
2017. jún. 6. 20:25
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia :)Írom a lilahagymalekvár receptjét.

hozzávalók: 5 evőkanál cukor. fél deci 10 %-os ecet, 4 deci víz, 660-70 deka lilahagyma, ugyanennyi alma, 1 darabka egész fahéj, 3-4 szegfűszeg, 10-12 egészbors, kb fél hüvelykujjnyi gyömbér (el is maradhat, de kár lenne kihagyni )

A hagymát, az almát megtisztítjuk, a hagymát félkarikára vágjuk. Az almát kicsumázva, negyedelve kis kockákra vágjuk. A gyömbért is meghámozva finomra vágjuk.

Egy 2,5 literes (jó, ha van vastag, duplaaljú lábasunk ) karamellizáljuk szép aranybarnára. csapmeleg vízbe tesszük az ecetet és óvatosan felöntjük vele a karamellt. Vigyázat, először nagyon sistereg, legyünk óvatosak vele.

ha a cukor felolvadt a lében, először a hagymát adjuk hozzá, a fűszereket és fedő alatt kb fél órányit főzzük.

ezután megy bele az alma, jól átkeverjük, és , mint bármilyen lekvárt néha megkevergetve főzzük.

Akkor jó, ha teljesen elfőtte a levét, a cukor vékonyan pókhálószerűen szálasodni kezd.

Aki szereti 2 db apróra vágott csilipaprikát is tehet bele.

Ez a mennyiség kis, csavartetős lekváros üvegbe fér bele. Még forrón fejreállítjuk az üvegeket, és úgy hagyjuk kihűlni. Én azért dupla konyharuhával betakargatom őket,hogy lassabban hűljenek ki.

mivel bármikor- még télen is- elkészíthető, így tartósítószert nem teszek bele, de felbontott üveget hűtőben tárolom.

Mindenféle sülthús mellé kiváló kiegészítő, de ez mezei zsíros/vajas kenyérre is kenhetünk belőle, nagyon feldobja.

Ez már a saját magam által kikísérletezett, a családban évek óta tesztelt és kedvelt receptem.


Üdv :)Szívből adom tovább, másoknak is :)

2017. jún. 7. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
** 60-70 deka hagyma...bocs, és még annyit, hogy más csemegehagymábval is finom.
2017. jún. 7. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)
2017. jún. 7. 16:54
 10/15 anonim ***** válasza:
7-es, istenien hangzik, én is ellopom!:)
2017. jún. 8. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!