Mennyi ideig kell sütni a piskótát?
Figyelt kérdés
Találtam egy receptet ami nagyon szimpatikus, de most picit magasabb piskótát akarok, ezért 6 tojás - 120g cukor - 120g liszt helyett 8 tojás - 160g cukor - 160g lisztel csinálnám, ugyanabban a tortaformában. Ugyanazon a hőfokon kell sütni? gondolom csak annyi a különbség, hogy pár percig tovább kell.2017. jún. 4. 07:28
1/4 anonim 



válasza:





Addig, amíg a beleszúrt tűn, fogpiszkálón már nincs nyers tészta.
2/4 anonim 



válasza:





Így van, csak kicsit tovább és kész. Azt az időt is növeld meg kicsivel, amíg egyáltalán nem nyitod ki a sütő ajtaját.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2017. jún. 4. 08:14
4/4 anonim 



válasza:





A tortaforma átmérője is számít. Ha a megszokott méretűbe valamivel több masszát teszel, nyilván, hogy magasabb lesz.
Csak pár perccel kell továbbsütni, ha túlpirulna fóliával vagy sütőpapírral le kell takarni.A biztos az átsülésre a hurkapálca vagy villapróba. A hústű csalóka, magasabb sütinél, mert vékonyka és nem ragad rá semmi, ha megszúrkáljuk vele a tésztát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!