Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell jó és szép piskótá...

Hogyan kell jó és szép piskótát sütni? Már többféleképpen próbáltam, de vagy összeesik, vagy a szélei nagyon szárazak. Hány fokon és mennyi ideig kell sütni? (elektromos) és melyik funkcióval érdemes megsütni?

Figyelt kérdés
2009. júl. 14. 07:38
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem nem elektromos a sütőm,de minden piskótára igaz:általában alacsony 2-3-as fokozaton kell sütni,és a sütő ajtaját picit ki kell támasztani,hogy a gőz eltávozhasson a sütőből.Támaszték lehet egy hurkapálca,villanyele,csak egy kis rés kell.
2009. júl. 14. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Tojásonként 2 csapott evőkanál kristálycukrot és 2 púpos evőkanál liszttel számoljunk. Tehát pl. 6 tojás fehérjét habbá versz (lehetőleg géppel), mikor félig felverted, lassan elkezded hozzáadni a cukrot. Fényes, kőkemény habbá vered. A 6 sárgájához adhatsz 1-2 evőkanál olajat (hogy ne száradjon ki könnyen a kész tészta) és laza mozdulatokkal belekevered a habba. 12 evőkanál lisztet (esetleg 1 sütőport) beleszitálsz a tojásos habba és könnyedén összekevered. Közben az elektromos sütőt felmelegíted 200 fokra. Egy tortaformát, vagy tepsit - attól függően, mit akarsz sütni - kibélelsz sütőpapírral, beleöntöd a piskótatésztát, elsimítod. Forró sütőbe teszed, hogy a meleg azonnal felhúzza a tésztát, de a hőmérsékletet rögtön leveszed 170 fokra, légkeverésnél elég a 160 fok is. Ha tortaformában sütöd, a 6 tojásnyi tészta kb. 30 perc alatt sül meg, a lényeg az, hogy ne nyitogasd, és jól átsüsd. Nem elég, ha csak szépen feljön a tészta, meg is kell sülnie, hogy úgy is maradjon. Tűpróbával látod, hogy jó-e. Sütés után szitára borítom, lehúzom a papírt és hagyom kihűlni. Ha piskótatekercset akarsz sütni, akkor nagy tepsiben, vékonyabb tésztát, rövidebb ideig (kb.15 percig) sütsz és konyharuhára borítva még forrón néhányszor szorosan ki-be tekered, úgy, hogy tekerésnél a konyharuhát is közétekered. Hagyod állni egy kicsit, majd kitekered, kiveszed közüle a konyharuhát és félig összetekert állapotban hagyod hűlni, majd megtöltöd és hűtőben hagyod összeérni.. A légkeveréses sütő a legjobb a piskótához, mert nem lesz kérge. A liszt mennyiségéből 1-2 evőkanálnyit helyettesíthetsz kakaóval, vagy darált dióval is. Ne add fel, sikerülni fog!!
2009. júl. 14. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

én úgy szoktam, hogy ahány tojás, annyi ek. cukor, és liszt. Így is szokott sikerülni.

De az előző álltal leírtakat én is kipróbálom. Csak az nekem túl édesnek tűnik.

2009. júl. 14. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Villanysütöben ca. 150 - 160 fokon légkeverés NÉLKÜL süsd 50 - 60 percig, és lassan hagyd kihülni. A sütöajtót legalább 30 percig nem szabad kinyitni.
2009. júl. 14. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Az én piskotám ilyen .nagyon finom éss nem esik össze.Közepes tepsi ez !!!!!!! :6 tojäs sárgäjät a fehérjét félre teszed. majd felkell verni kenyényre

6evökanäl cukor, 1 vanéliás cukor, ezt habosra kevered utänna külön edénybe teszel ,7 evökanál lisztet bele egy csepp sot és fél csomag sütöpot és egy kés hegynyi szodabikarbona ezt összekevered . és fogod a tojäsfehérjéket felverd jo kem´nyre .ès utänna a säräs massähoz adod a lisztet ezt keverd ne félj sürü lessz amikor összekeverted akkor egy kicsi fehérjét adfsz hozzä és igy kevered ovatosan ,és most utänna jöhet a többi fehérje

ovatosan keverdd el fakanällal .è jöhet a tepsi amit elötte kizsirozol és bele teszekl lisztet amit körbe räzogatsz hogy minden felé lisztes legyen az oldalän is a tepsinek :Apropo°!ne ijedj meg ha zsirozni kell a tesit !Tév hit hogy z miat nem jön fel.Mert én mindig igy csinälom és szép csak az a mottoja ha kisült ugy érzed én probälni szoktam egy kis fogpiszkäloval a közepébe szurok és ha nem ragad akkor jo

és akkor kiveszed és azonnal porcukros nyujtodeszkära boritsd ki ,és utänna ätforditog és letakarod konyha ruhäval.A sütési fokot azért nem irtam ,mert nekem hagyomänyos gäz sütöm van.Ja és közben ne nyiss rä az elsö fél oräban

Jo étvägyat hoza .Ha igy csinälod tuti sikerül !ès ne adj ilyen olyan mester cukräszok vélemémyére ,mert ök mindent megkritizälnak.Azt hiszik ök a valakik és mäs nem is tud semmit.èn rengeteget sütök és nem csak piskotät ,és a csaläd megnyalja mind a tiz kicsi ujjät szoval csinäldd igy

és kérlek irj vissza hogy sikerült

ha nem sikerül elmegyek hozzäs és segitem megcsinälni ok?

na Szép napot!!!!!!!!!!!!!

2009. júl. 27. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:
A rendes, igazi piskóta anyaghányada: x tojás esetén ugyan annyi kanál liszt és cukor mint tojás ez A PISKÓTA se olaj se sütőport... ha nem akar feljönni/ össze esik akkor arra figyelj, hogy ne törd össze a habot a habbal óvatosan kell bánni!!!!
2013. aug. 2. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!