Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lehet ilyen puhára és...

Hogy lehet ilyen puhára és omlósra sütni a húst?

Figyelt kérdés

Van egy recept, amit akárhányszor készítek el, olyan puha lesz a hús, hogy elolvad a számban. De csak ennél az egy receptnél van így, hiába akarom egy másik ételnél, hogy ilyen legyen, szinte elolvadjon a hús a számban, máshol nem sikerül ilyenre.


Ez az a recept: [link]


De azért leírom, hogy én hogy szoktam elkészíteni.

A csirkemell filét összevágom, kis darabokra. Teszek rá sót,borsot,fokhagymaport és keményítőt. Ezután locsolok rá egy kis vizet és összekeverem, majd hagyom állni.

Fél-egy óra múlva elősütöm a húst.

A hagymát,fokhagymát olajon kicsit megpirítom, majd hozzáadom a többi zöldséget /sárgarépa,bambusz,(chili)/ és ezt egybepirítom a hagymával. Ha ez megvan, hozzáadom az elősütött húst és tovább főzöm (nem sok ideig). Ezt követően öntök hozzá vizet, majd elkezdem megfűszerezni /piros arany,erős pista, szójaszósz, rizsecet, kevés só/.

Majd még egy kicsit sütöm,forralom és hozzáöntöm a keményítővel elkevert vizet.


Ha ezt megkóstolom, mindig olyan, mintha minden elolvadna a számban, főleg a hús. Mitől lehet ilyen puha, és ilyen érzés?



2017. máj. 25. 17:14
 1/3 anonim ***** válasza:
83%
Az elősütéstől. Bármilyen húsról van szó, akár kockázott, akár szeletelt, akár egyben sütöd, a lényeg, hogy alaposan süsd körbe, mielőtt akár szaftban főzöd, akár letakarva sütöd. Ha előtte megpirítod, hirtelen, nagy lángon, akkor bezárja a nedvességet a kéreg a húsba és finom szaftos lesz több órás sülés vagy főzés után is. :)
2017. máj. 25. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
51%
Attól is van részben, hogy állni hagyod a pácban sütés előtt.
2017. máj. 25. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
58%

Minden húsfajta sütésének megvannak a maga praktikái, az első válaszoló jól megfogalmazta a lényeget. Nyilván a csirke a legomlósabb hús, így az természetes, hogy hamar eléri a kívánt puhaságot és állagot.

A sertés különböző részeit is lehet omlósan, puhára sütni, csak egy kis idővel többet kell szánni. A marha steak sütése egy külön fejezet, ahhoz valóban érzék kell, hogy valaki jól eltalálja.(nekem nem megy, de nem is erőltetem azt, amihez nem értek )Mindennek meg van a maga praktikája, de többet nem írok róla, mert hetek óta szisztematikusan lepontoznak, bármit írok is...

2017. máj. 26. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!