Flekkenserpenyőben mit lehet sütni és eleve hogyan kell használni?
Bográcsozni szoktam, az már megy. De a szülinapomra kapott flekkenserpenyőt még nem mertem kipróbálni...
Kb. 50cm átmérőjű, nem sima, hanem bordás/dudoros az alja, és 3 láncon ugyanúgy állványra lógatható, mint a bogrács.
Nekem már eleve ez fura, hogy lógatni kell és nem stabilan rögzíteni. Lehet úgy benne keverni-kavarni-forgatni..., nem hintázik el?
Kérdéseim:
-Milyen magasra kell függeszteni, tehát alatta mekkora hely legyen a tűzrakáshoz, a lángok mennyire érjék az alját? (Tűzeléshez az öreg fáinkról származó vastagabb száraz ágakat használom, tehát nem faszenet, nem gázégőt, nem egyéb kutyafülét.)
-Miket lehet benne sütni, és hogy érdemes?
(Igazából attól félek, hogy túl nagy ez a serpenyő... Csak két főre és pár napos adagokat sütögetnék, nem egy egész hadseregre.
Ha pl. húst akarnék sütni, mennyi zsiradék kell alá, ha ekkora a serpenyő???
Ja és az is a gondom, hogy azért nem vagyunk nagy húsevők. Mi más lehetne még sütögetni benne?
Esetleg valami komplett egytálétel készítésére alkalmas, vagy inkább maradjak a bográcsnál?)
Minden jó tanácsot, tapasztalatot és gondolatot szívesen olvasnék, köszi előre is! :)
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!