Gulyaslevesbe marha, es disznohus, helyett lehet csirket vagy valami mas husfajtat hasznalni? Ja, es van gulyaskrem, azt hogy hasznaljam? Pirospaprikat nem akarok hasznalni.
Marha jo
Akkor nem csinalok inkabb semmit. Majd eszunk etterembe.
A gulyás - a nevéböl következöen is - marhahúsból készül, ha másból fözöd, akkor más íze lesz.
Már disznóval is furcsa nekem, de csirkével végképp nem sok köze van a gulyáshoz.
Ha nem teszel bele paprikát, akkor megintcsak egész mást fözöl, mint gulyást, annak ugyanis igen fontos füszere a paprika és ezt a gulyáskrém nem helyettesíti.
Mellesleg itt Németországban a nagyobb üzletláncoknál kapható paprika nem rosszabb, mint a magyarországi bolti paprikák, egyedül a házihoz mérve van eltérés.
Magyarul, ha marhahús és füszerpaprika nélkül fözöl valamit, az ugyan valószínüleg ehetö lesz, de semmi köze sincs a magyar gulyáshoz!
Igazi jó kis háziasszony vagy, biztos csakúgy kicsattan a boldogságtól a férjed melletted.
Nem hogy főzni nem tudsz, de egy igazi tapló is vagy.
Tedd fel a csirke-pörköltet a meglevő paprikáddal (akármilyen fos is!) úgy ahogy szoktuk, és viszonylag rövid lével engedd fel. Abba nyomj bele a gulyás-krémből, de csak annyit, hogy az ízét-savát ne vigye el.
Én nem erőlködnék, hogy gulyásleves legyen, inkább egy jó kis "tejfölös-csirkepaprikást nokedlivel" varázsolnék belőle. A férjed is, te is, megnyaljátok utána minden ujjatokat.
Majd amikor lesz hozzá marhahús (esetleg sertés) és valami jobb minőségű törtpaprika, akkor próbálkoznék a gulyás-levessel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!