Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit tegyek, hogy ne ropogjon...

Mit tegyek, hogy ne ropogjon nagyon az alja a pogacsámnak?

Figyelt kérdés

Sajtos pogácsáról lenne szó. A tészta finom, puha. Minden oké lenne, csak az alja nagyon megkeményedik, mikor kihűl.

Van rá valami praktika, hogy puhább maradjon? Talán a hűtésnél rontok el valamit? Egyszerűen csak félre teszem, nem takarom le.

A sütőm sem az igazi, régi gázsütő, az alja eleve jobban megsül, mire a teteje megpirul. Azt már ki tapasztaltam hogy ne égjen le, de azzal nem tudom mit tehetnék, hogy ne legyen kemény az alja.



2017. máj. 17. 12:46
 1/4 anonim válasza:
Sajnos ez a régi sütők átka, nem nagyon tudsz tenni semmit. Majd ha egyszer sütőt cserélsz és légkeverésen vagy alul-felül sütésses sütöd akkor majd nem lesz kemény :)
2017. máj. 17. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy nem lehet tenni ellene!


A tepsi alá tegyél egy (esetleg kettö) alufóliával betekert sütörácsot, akkor alulról valamennyire csökkenti a forróságot és nem sül olyan erösen az alsó fele.

2017. máj. 17. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem is gáztűzhelyem, sütőm van, 5 csapos elektrolux, nem egy mai darab. Nem mindegy a hőfokozat, a magasság beállítása illetve megválasztása. Nálam sem a pogácsával, sem pedig a sajtos rudakkal semmi ilyen jellegű gond nincsen. Jól kiszoktam zsírozni, lisztezni a tepsimet. Megfelelő hőfokozaton, a meghatározott ideig sütöm. Pont olyanok alul is mint felül, vagy mint maga a tészta.
2017. máj. 17. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem az vált be eddig akár kevert, akár gyúrt tésztánál, hogy, mikor kiveszem a sütőből, mindig nedves viledára teszem.Van egy nagy négyszögletes- autóápoláshoz használatos- szarvasbőr szerű darabom, ami félbehajtva pont akkora, hogy ráfér a tepsi.Jól beáztatom hidegvízbe, és csak éppenhogy csavarom ki. A gyorsan hűlő tepsi a sütőpapíron levő forró süti között páraréteg keletkezik, ami puhán tartja a tészta alját, a papírt is könnyen elengedi.

Már a környezetemben is ismerik a módszeremet, aki kipróbálta, eddig még nem bánta meg.

2017. máj. 18. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!