Mit tegyek, hogy ne ropogjon nagyon az alja a pogacsámnak?
Sajtos pogácsáról lenne szó. A tészta finom, puha. Minden oké lenne, csak az alja nagyon megkeményedik, mikor kihűl.
Van rá valami praktika, hogy puhább maradjon? Talán a hűtésnél rontok el valamit? Egyszerűen csak félre teszem, nem takarom le.
A sütőm sem az igazi, régi gázsütő, az alja eleve jobban megsül, mire a teteje megpirul. Azt már ki tapasztaltam hogy ne égjen le, de azzal nem tudom mit tehetnék, hogy ne legyen kemény az alja.
Dehogy nem lehet tenni ellene!
A tepsi alá tegyél egy (esetleg kettö) alufóliával betekert sütörácsot, akkor alulról valamennyire csökkenti a forróságot és nem sül olyan erösen az alsó fele.
Nekem az vált be eddig akár kevert, akár gyúrt tésztánál, hogy, mikor kiveszem a sütőből, mindig nedves viledára teszem.Van egy nagy négyszögletes- autóápoláshoz használatos- szarvasbőr szerű darabom, ami félbehajtva pont akkora, hogy ráfér a tepsi.Jól beáztatom hidegvízbe, és csak éppenhogy csavarom ki. A gyorsan hűlő tepsi a sütőpapíron levő forró süti között páraréteg keletkezik, ami puhán tartja a tészta alját, a papírt is könnyen elengedi.
Már a környezetemben is ismerik a módszeremet, aki kipróbálta, eddig még nem bánta meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!