Elkezdtem a pulykamellett ugy sutni hogy elotte folhevitettem az olajat nem forrora, de elegge melegre, aztan levettem beleraktam a hust, kozben visszavettem kozepesre es lefedtem. Ugy jo lesz?
Ezalatt azt ertem hogy igy nem lesz olyan durva kemeny?
Koszi
Szeletben vagy egészben akaros sütni?
Mert szeletben csak a forró olajba kell teni a befüszerezett húst, ésaddig sütni, amíg színt kap, utána megfordítva a másik oldalt is kicsit megpirítani - akkor tökéletes, puha, nem száraz. Ha letakarod vagy tovább sütöd,akkor cipötalp lesz belöle.
Ha egészben, akkor ahogy kezdted, úgy jó, de semmi esetre se önts alá vizet, mert attól csak megfö és kiszárad, ami levet enged, az böven elég ahhoz, hoyg ne süljön le. Ha megpuhult, akkor fedö nélkül erös fokozaton pirítsd meg kivül.
Ennek már mindegy, de legközelebb:
-Ha egészben akarod sütni, megtűzdeled füstölt szalonna csíkokkal, esetleg fokhagymával, forró zsiradékban megpirítod minden oldalát, hogy színt kapjon, és valami kérget, hogy ne folyjon el a húsnedv belőle, aztán kisebb lángon sütöd, amíg tapintásra megfelelő állapotba kerül. Kevés fehérbort (ha szegény vagy vizet) időnként önthetsz alá. Ha a tűzdelést macerásnak véled, elhagyhatod.
- Szeletben lisztben megforgatod, forró zsiradékban átsütöd mindkét oldalát, oszt pissz-passz-pussz!
Most már nem tudom, mi lett a húsoddal, mert nem tudtuk meg, hogy szeletekről vagy egy darabról van-e sz.
Későbbiekre vonatkozóan van tanácsom a szeletelt húsra, bár ehhez a sütő is kell. Viszont a végeredmény magáért beszél.
Pulyka, sertéskaraj vagy comb- vagyis szárazabb húsok esetén- próbáld ki. besózott hússzeleteket lisztbe mártva nem túl sok zsiradékon süsd oldalanként 4-4 percig.tartsd melegen,(lefóliázva pl) míg valamennyi el nem készül így.
Ezután tedd zsiradékkal kikent tepsibe(jénaiba) szépen sorjában. A megmaradt lisztes zsiradékot a serpenyőben kb fél deci vízzel forrald be, és a pecsenyelevet öntsd a húsokra. Szorosan fóliázd le, és kb 40 percig süsd kb 180 fokon. Utána pár percig fólia nélkül süssed, hogy egy kis színt kapjon, de ne száradjon ki.
Finom, omlós hús a végeredmény.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!