Ez lehetséges? (Tészta és a kalóriaszámlálás)
Teljesen kizárt.
(egyébként kicsit spórolós a kalkuláció...)
Ami még érdekes lehet, hogy mi köze a kalóriaszámításnak a tészta dagadásához?
A víznek nincs kalória értéke, a 100r-ra vonatkozó adatok a száraz tésztára vonatkoznak.
Kilónként reális a másfél liter víz, az összeshez semmi esetre sem.
Mellesleg azért érdekes a kalóriaszámoláshoz, mert sokan a megfött tésztát akarják lemérni és a víznek ugyan kalóriatartalam nincs, de tömege igen, ezért a 100 g nyers tésztában van ugyanannyi kalória, mint a megfött 250 g-ban (100g nyers tészta meg 150g víz).
Ennek ellenére a nyers tésztát célszerü mérni, mert a felvett víz mennyisége nem mindig egyforma, ez csak közelítö érték.
"a felvett víz mennyisége nem mindig egyforma,"
Pont ezért nem értem.
Mert akárhányan is próbálják így kiszámolni, az nem igazolja ennek a helyességét, ez így egy dilettáns hülyéskedés a számokkal.
Ezen kívül pláne egy ilyen helyen pontos kalkuláció van, általában 10 adagra, szóval ilyen számításoknak (kalória, tápanyag összetétel) nem az a menete, hogy a készételt dekázgassuk.
A kalkulációból kell dolgozni. Kell ! Nem létezik más módszer! Hülyeségeket ki lehet találni, csak az nem fog működni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!