Mikróhullámú sütőben szeretnék linzert sütni. Lehetséges vagy nagyon hülye ötlet? Piskótás, kekszes és rengeteg kevert sütis receptet láttam. Linzer lehetséges?
Ehhez hasonlót szeretnék sütni:
vagy ilyet, aminek a tésztája ehhez hasonló: [link]
Lehetséges, vagy nagyon elmebeteg ötlet?
A baj az, hogy az albérletbe, ahol lakok, már nem működött a sütő, mikor beköltöztem. (Mondtam a tulajdonosnak, nem baj, nem sütök gyakran ez igaz is)
Mást nem tudok megkérni a környéket (szomszédot se ) hogy süsse ki nekem sajnos. (Nem olyan a viszony)
Piskóta-féleséget, kevert süteményeket ugye tudok csinálni a mikróban - tudom, nem az igazi, de jobb mint a semmi, ha sütire vágyik az ember.
Nagyon őrült ötlet lenne megpróbálkozni a linzer tésztájával? Ezek mennek: [link]
sos!
Nem járható út. Ehetetlen lenne, szétfolyna szétmállana a linzertészta.
Tényleg 1500 ft/kg körül egészen ehető linzereket kapni a multiknál. Az aldis pl teljesen kiváló minőségű, én sem tudnék ennyi pénzből egy kilót kihozni, ha jól belegondolok.Persze vannak kisebb kiszerelésűek is, a Benei pl ami még nagyon finom.
Én mindent kipróbálok mikróban, ha másért nem, az íze miatt... Linzert még mindig jobban lehet, mint habcsókot :D Mert azt egyáltalán nem. Szerintem igazi piskótára kifejezetten alkalmatlan a mikró, bár attól függ, mit nevezünk piskótának s zavar-e minket, ha nem pirul meg. Mert piskótaféleség már simán készül mikróban.
De azért problémás lehet a linzer mikróban, bizonyára a sok zsiradék miatt. Tuti volt már ilyen kísérletem, de nem emlékszem pontosan. Ehető s egyben volt az eredmény, az bizonyos, csak persze nem egészen olyan, mint a sütős verzió.
Ha kíváncsi vagyok, egy kisebb adagot szoktam csinálni :)
S a cukorral vigyázok mikróban, főleg olyan sütinél, ami nem puha, nedves, mert bámulatosan gyorsan meg tud égni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!