Tudnátok segíteni spórolós ételek felsorolásában?
Kicsit spórolni szeretnék a főzéssel, mert nagyon sokat költünk ételre. Általában úgy szoktam főzni, hogy:
hétfő - zöldséges
kedd - tésztás
szerda - leveses és húsos
csütörtök - főzelék
péntek - tepsis
szombat - zöldséges
vasárnap - húsos
:)
Ha tudnátok egy heti menüt írni nekem ez alapján, megköszönném.
Szezonzöldségeken nagyon jól lehet spórolni.
Heti menüt nem írnék, mert nem tudom miket szerettek, meg húsosakat amúgysem tudok, azt mi nem eszünk :)
De tésztásnak, zöldségesnek, tepsisnek, levesesnek pl.:
karalábékrémleves, zellekrémleves, zöldségleves, borsókrémleves, répakrémleves, hagymakrémleves
pirított kenyérkockákkal, friss petrezselyemmel megszórva
gombás-tejszínes tészta, spenótos-sajtos tészta, citromos-cukkinis tészta, kapros-padlizsános tészta, wok zöldséges tészta
ratatouille, rakott zöldbab, céklás-krumplis rakottas, rakott karfiol, rakott brokkoli, zöldséges lasagne
töltött sült krumpli/gombafejek/hagymák, csőben sült cukkini/padlizsán, borsós/gombás rizottó, sajtos cukkinitekercsek, cukkini/zellertócsni, tepsis krumplis gomba, gombás lencse, lencsfőzelék, chili sin carne
Köszi ezek nagyon jó ötletek :)
Zöldséges alatt azt értem első, hogy pl veszek gombát, azt kirántom vagy megcsinálom gombapaprikásnak vagy veszek brokkolit abból rakott brokkolit, brokkolis carbonárét, ilyesmi :)
Hát, a brokkoli, karfiol pont a lehető legdrágábbak.
Én sokszor csinálok krumplisat (rakott, tészta, főzelék, leves, sütve, lapcsánka, lángos...), gombásat.
De heti menü:
- v-h - zöldbableves, tepsis hús krumplival
- k-szerda - bableves spagi/pörkölt nokedli
- cs-p hagymaleves, gombapörkölt
- sz- kolbász
2.hét:
- v-h - lencseleves csilis bab
- k-sz - borsóleves krumplis tészta
- cs-p - húsleves rántott ez-az
- sz - kolbász (ez állandó)
3. hét:
- v-h - krumplileves - mustáros hús salátával
- k-sz kukoricakrémleves (bacon) lasagne
- cs-p sajtleves lapcsánka, lángos
4. hét:
- v-h - sárgaborsóleves, pörkölt
- k-sz - bableves házi nudli
- cs-p - fokhagymakrémleves sült hús
Én nem főzök csak kétnaponta, így spórolunk, meg nem tudok napi adagokat főzni, plusz utálok naponta a konyhában ácsorogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!