Spórolos ételek?
Zöldséges rizs, sárgaborsófőzelék, ezek kb. a legeslegolcsóbbak.
De a többi száraz hüvelyes is jól áll, sok szezonális zöldség is olcsó, általában a gabonák is...
Mostanság mifelénk a főzelék a legdrágább. Egy kiló csirkét fele annyiért tudok megvenni, mint pl. egy kg. paradicsomot, paprikát, de még a karfiol is drágább a csirkénél.
A főzelék csak nyáron olcsó kaja, így télen már eléggé húzós.
Na azért nem ennyire spórolósakra gondoltam. :D
Pl én csak újévtől fogok főzni, anyi kaja van itthon. 2-tól 8-ig ez a tervem.
Hétfő
Frankfurti leves
Tócsni fokhagymás mártogatóssal
Kedd
Fűszeres tarjaszeletek pirított krumplival
Szerda
Bolognai raguval töltött cukkini
Csütörtök
Borsófőzelék tükörtojással
Péntek
Sajtos-sonkás tészta csőben sütve
Szombat
Zöldségleves csirkeaprólékból
Rántott husi krumplipürével
Ez kihozható 10-15 e forintból? Hogyan oldjam meg, hogy csak egyszer menjünk boltba?
1. Attól függ, hány főre kell beosztanod azt a pénzt
2. Azért úgy tervezném, hogy 2x menj boltba, a kenyér miatt
3. Feltétlenül írj listát, mielőtt elindulsz vásárolni, és szigorúan tartsd magad hozzá. Külön-külön csoportba írd fel, amit 1-1 boltban akarsz/tudsz megvásárolni, így biztosan nem marad ki semmi
4. Ha valami akciósba belefutsz, akkor merj változtatni az eredetileg tervezett kaján!!!
A sütőtök most olcsóbb, mint a cukkini, tegnap azt töltöttem meg.
Én így csináltam:
"Nyeles-töknek" levágtam a nyelét, a kerek fejét meghámoztam, a magokat kikapartam, egy kis lobogós sós vízben megfuttattam. A darál thúst födő alatt fűszerrel + a főtt rizzsel össze, ez volt a töltelék. A jénai aljára tejföl, rá a töltött tök, tetejére tejföl + reszelt sajt, be a sütőbe, pár percre. Köret egy kis petrezselymes krumpli.
Majd a "tök nyelét" kb. fél cm vastag szeletekben ki fogom rántani, és egy másik kaja valami körettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!