Spárgának le kell valamilyen részét vágni? Mert megfőztem az egészet, utána rakottasként sült és keserű.
SPÁRGA-TISZTÍTÁS A spárgasípokat lemossuk. A rügyekkel ellentétes végéről az esetleges fás részeket levágjuk, s a szárakról a héjat lehúzzuk (alulról felfelé), de a (pikkelyes) rügyeket békén hagyjuk, nem hámozzuk. (Az így keletkezett hulladékot bele lehet főzni levesbe, párolólébe, egyébbe, de a végén ki kell dobni.) Ha krémet készítünk, s ezért a spárgát turmixoljuk, akkor elég az alapos mosás, nem kell meghámozni.
PÁROLÁS-FŐZÉS A spárga párolóvizét nem csak sóval, hanem cukorral is ízesítjük. Mivel ebből a léből (egy kis vajas rántással és tejszínnel) igen jó leves készíthető - tehát a kifőtt ízei sem vesznek kárba -, nyugodtan párolhatjuk (főzhetjük) a szokásosnál bővebb folyadékban, annyiban, amennyi elfedi.
De itt is rengeteg hasznos tanácsot kaphattok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!