Ennyibol meg lehet oldani?
Az 1 literes jénaim szokott tele lenni, ha 9-10 szem apró krumplit hajában főzök, ahhoz 4 db. tojást, és kb. 10-12 cm hosszú kolbászt használok fel, a tejföl, az 1 doboz az nálam is elmegy. És akkor abból bőségesen tud enni 2 fő.
Az 1300-ból még kb. fél kg. kenyeret is tudsz elvileg venni.
Gyakorlatilag amit te számolsz, ott még a tojásból, krumpliból marad is, de nem baj, jó lesz következő napra valaminek.
Krumpli 200 Ft/kg,
tojás 35-40 Ft/db, 6 db 240 Ft,
tejföl 2-300 Ft,
ez összesen 740 Ft, és két személynek bőven elegendő.
Van, aki hagymát dinsztel, és azzal locsolgatja a rétegeket, úgy sem rossz. Az az egy darab hagyma nem emeli számottevően az összeget.
Bocsánat, igazad van 5-ös.
Én most csak a nettó rakott krumpli árát számoltam, és nem kalkuláltam bele mindent, amit épp meg kell venni hozzá.
Másrészt magamból indultam ki, mivel nekem nem a mostani fizetésemig kevés a pénzem, hanem már négy éve folyamatosan kevés, így kénytelen voltam feltérképezni egy csomó helyet, ahol olcsóbban lehet vásárolni, és sok olyat is ismerek, ahol darabra adják a tojást.
Természetesen ha az adott településen nincs piac, csak egy olyan bolt, ahol annyit kérnek a tojásért, amennyit nem szégyellnek, akkor meg kell venni 500-ért a 10 darabot.
Ennyiből bőven kihozható, főleg, ha kolbász van is otthon.
A tojásnak tényleg eltérő lehet az ára, de a tejföl, ami szerintem elég drága.A hagyma teljesen ízlés dolga egy rakottkrumpliban.
Remélem azért finom lett a rakottkrumplid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!