Csülkös bableves receptek?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A babot elözö nap beáztatom, másnap friss vízben majdnem puhára fözöm.
A csülköt beáztatom elözö este, ha nagyon sós (másként nem szükséges), másnap félpuhára fözöm, kiszedem a levéböl és összedarabolom.
Kevés zsíron hagymát (meg leveszöldséget kisebb darabokra vágva) pirítok, paprikát szórok rá és a csülök meg a bab levét ráöntve felforralom. Beleteszem a húst meg a babot, ha kell utánsózom, és mindent puhára fözök.
Ekkor csipetkét teszek bele és tejföllel tálalom. (Nem tévedés, sem rántás, sem lisztes habarás nem kell bele, így is elég sürü leve lesz.)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Elözö nap megfözöm a csülköt, sz megy a hűtőbe (levével együtt), meg beáztatom a babot.
Aznap a csülök vizében megfözöm a babot, répát, zöldséget. So, bors.
Mikor megfőtt a bab, visszapakolom a csülköt, kevés liszttelt paprikásan-fokhagymásan berántom és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!