Bableves, milyen receptel tehetném finomabbá?
Még nem késő elmennem boltba.
Vettem répát, tarka babot, fodros nagykockát, és van hús levem.
__________
Valami különleges mód az elkészítésére?
Pl gondolkodtam ha rántás helyet a tésztát belefőzném a levébe.
Vagy a rántással valami egyébb?
Néznék hozzá valami füstöltet ha kapok.
Multkor zellergubóval finom volt.
Valami más zöldség?
A leg alapvetőbb részleteknek is hiányában lehetek. Pl dinsztelve vagy főzve a hagyma.
Ott kellett volna kezdeni, hogy tegnap beáztatod a babot. Jó esetben, ha most beáztatod is csak vacsora lesz belőle.
Semmi extra nem kell a bableveshez, ha veszel némi füstölt tarját, vagy hasonló füstölt húst, attól valóban finomabb.
A répa, gyökér, kiegészítve zellerrel tökéletes hozzá.
bableves többféle képpen is lehet készíteni, hagyományosan rántással, vagy gulyás módjára dinsztelt hagymára feltenni, de akkor nem kell rántás.
A fodros kocka mindegyik változatba jó, de már aprótészta, kézi tarhonya, is megfelelő .
Nem akarok fingani a babtól az új tudományos módszer szerint csinálom miszerint felforralom leöntöm az első levét majd megfőzöm lassú tűzön. Így az az anyag ami mérgező nem fő a babba.
Gondolom akkor még úgy csinálod hogy a forró vízbe szórod a pirospaprikát és evvel megkeseríted.
Nem veszekedni vagy vitatkozni akarok csak mindig úgy álok hozzá a dolgokhoz hogy tudás 0 és meg kell tanulni.
Csak a hús ami hiányzik?
"???"
Mire írtad?
Kedves Doktor Úr!!
Ha leöntöd az első levét, akkor ha a babod félfövésben lesz, akkor rakd bele a zöldségeket. Én szoktam a répa-gyökér-petrezselyem, ha akarod a zellert is teheted. Én még szoktam 1-2 gerezd fokhagymát is!!
Ha megfőtt, akkor készítek rántást, és a törtpaprika arra megy rá!!!!!!! és a rántással már csak egyet forr!!!
Persze lehet még bele tésztát is, de akkor az már nem igazán bableves, inkább babgulyás!! Kedves Doktor Úr!!
Én árpagyöngyöt rakok bele.
Nem sokat, de krémessé teszi.
Hát van modorod kedves kérdező, az tuti...
Tudod mit, használd a google-t, neked is a barátod !
Ezt kinek szántad Wanda ???
Mert többen igyekeztünk normális választ adni a kérdezőnek, de olvasd el a kommentjét is... !
Részemről a bableves:
1. Sárgarépa és kis fehérrépa vékony hasábokra vágva.
2. Kis olajon kicsit átpirítani liszttel megszórva.
3. Bele a pirospaprika, őrölt kömény, apróra vágott fokhagyma.
4. Felengedni vízzel.
5. Bele babérlevél.
6. A bab, mint fő összetevő. (A tarkabab előzőnap beáztatva, a fehérbabot nem muszáj.)
7. Belemegy még füstölt csülök.
8. Később opcionálisan füstölt kolbász is mehet.
9. Főzni míg a bab megpuhul és a csülök bőre is.
10. Mikor kész, bele egy adag petrezselyem.
11. Tejföllel tálalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!