Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bableves, milyen receptel...

Bableves, milyen receptel tehetném finomabbá?

Figyelt kérdés

Még nem késő elmennem boltba.

Vettem répát, tarka babot, fodros nagykockát, és van hús levem.

__________

Valami különleges mód az elkészítésére?

Pl gondolkodtam ha rántás helyet a tésztát belefőzném a levébe.

Vagy a rántással valami egyébb?

Néznék hozzá valami füstöltet ha kapok.

Multkor zellergubóval finom volt.

Valami más zöldség?

A leg alapvetőbb részleteknek is hiányában lehetek. Pl dinsztelve vagy főzve a hagyma.



2015. dec. 17. 10:10
 1/10 anonim ***** válasza:

Ott kellett volna kezdeni, hogy tegnap beáztatod a babot. Jó esetben, ha most beáztatod is csak vacsora lesz belőle.

Semmi extra nem kell a bableveshez, ha veszel némi füstölt tarját, vagy hasonló füstölt húst, attól valóban finomabb.

A répa, gyökér, kiegészítve zellerrel tökéletes hozzá.

bableves többféle képpen is lehet készíteni, hagyományosan rántással, vagy gulyás módjára dinsztelt hagymára feltenni, de akkor nem kell rántás.

A fodros kocka mindegyik változatba jó, de már aprótészta, kézi tarhonya, is megfelelő .

2015. dec. 17. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem akarok fingani a babtól az új tudományos módszer szerint csinálom miszerint felforralom leöntöm az első levét majd megfőzöm lassú tűzön. Így az az anyag ami mérgező nem fő a babba.

Gondolom akkor még úgy csinálod hogy a forró vízbe szórod a pirospaprikát és evvel megkeseríted.

Nem veszekedni vagy vitatkozni akarok csak mindig úgy álok hozzá a dolgokhoz hogy tudás 0 és meg kell tanulni.

Csak a hús ami hiányzik?

2015. dec. 17. 10:34
 3/10 anonim ***** válasza:
???
2015. dec. 17. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

"???"

Mire írtad?

2015. dec. 17. 10:38
 5/10 anonim ***** válasza:
52%

Kedves Doktor Úr!!


Ha leöntöd az első levét, akkor ha a babod félfövésben lesz, akkor rakd bele a zöldségeket. Én szoktam a répa-gyökér-petrezselyem, ha akarod a zellert is teheted. Én még szoktam 1-2 gerezd fokhagymát is!!


Ha megfőtt, akkor készítek rántást, és a törtpaprika arra megy rá!!!!!!! és a rántással már csak egyet forr!!!

Persze lehet még bele tésztát is, de akkor az már nem igazán bableves, inkább babgulyás!! Kedves Doktor Úr!!

2015. dec. 17. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Én árpagyöngyöt rakok bele.

Nem sokat, de krémessé teszi.

2015. dec. 17. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Hát van modorod kedves kérdező, az tuti...

Tudod mit, használd a google-t, neked is a barátod !

2015. dec. 17. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Köszönjük szépen, nagyon sokat tanultunk tőled.
2015. dec. 17. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Ezt kinek szántad Wanda ???

Mert többen igyekeztünk normális választ adni a kérdezőnek, de olvasd el a kommentjét is... !

2015. dec. 17. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Részemről a bableves:


1. Sárgarépa és kis fehérrépa vékony hasábokra vágva.

2. Kis olajon kicsit átpirítani liszttel megszórva.

3. Bele a pirospaprika, őrölt kömény, apróra vágott fokhagyma.

4. Felengedni vízzel.

5. Bele babérlevél.

6. A bab, mint fő összetevő. (A tarkabab előzőnap beáztatva, a fehérbabot nem muszáj.)

7. Belemegy még füstölt csülök.

8. Később opcionálisan füstölt kolbász is mehet.

9. Főzni míg a bab megpuhul és a csülök bőre is.

10. Mikor kész, bele egy adag petrezselyem.

11. Tejföllel tálalom.

2015. dec. 18. 03:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!