Bableves, milyen receptel tehetném finomabbá?
Még nem késő elmennem boltba.
Vettem répát, tarka babot, fodros nagykockát, és van hús levem.
__________
Valami különleges mód az elkészítésére?
Pl gondolkodtam ha rántás helyet a tésztát belefőzném a levébe.
Vagy a rántással valami egyébb?
Néznék hozzá valami füstöltet ha kapok.
Multkor zellergubóval finom volt.
Valami más zöldség?
A leg alapvetőbb részleteknek is hiányában lehetek. Pl dinsztelve vagy főzve a hagyma.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ott kellett volna kezdeni, hogy tegnap beáztatod a babot. Jó esetben, ha most beáztatod is csak vacsora lesz belőle.
Semmi extra nem kell a bableveshez, ha veszel némi füstölt tarját, vagy hasonló füstölt húst, attól valóban finomabb.
A répa, gyökér, kiegészítve zellerrel tökéletes hozzá.
bableves többféle képpen is lehet készíteni, hagyományosan rántással, vagy gulyás módjára dinsztelt hagymára feltenni, de akkor nem kell rántás.
A fodros kocka mindegyik változatba jó, de már aprótészta, kézi tarhonya, is megfelelő .
Nem akarok fingani a babtól az új tudományos módszer szerint csinálom miszerint felforralom leöntöm az első levét majd megfőzöm lassú tűzön. Így az az anyag ami mérgező nem fő a babba.
Gondolom akkor még úgy csinálod hogy a forró vízbe szórod a pirospaprikát és evvel megkeseríted.
Nem veszekedni vagy vitatkozni akarok csak mindig úgy álok hozzá a dolgokhoz hogy tudás 0 és meg kell tanulni.
Csak a hús ami hiányzik?
"???"
Mire írtad?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kedves Doktor Úr!!
Ha leöntöd az első levét, akkor ha a babod félfövésben lesz, akkor rakd bele a zöldségeket. Én szoktam a répa-gyökér-petrezselyem, ha akarod a zellert is teheted. Én még szoktam 1-2 gerezd fokhagymát is!!
Ha megfőtt, akkor készítek rántást, és a törtpaprika arra megy rá!!!!!!! és a rántással már csak egyet forr!!!
Persze lehet még bele tésztát is, de akkor az már nem igazán bableves, inkább babgulyás!! Kedves Doktor Úr!!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én árpagyöngyöt rakok bele.
Nem sokat, de krémessé teszi.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Hát van modorod kedves kérdező, az tuti...
Tudod mit, használd a google-t, neked is a barátod !
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ezt kinek szántad Wanda ???
Mert többen igyekeztünk normális választ adni a kérdezőnek, de olvasd el a kommentjét is... !
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Részemről a bableves:
1. Sárgarépa és kis fehérrépa vékony hasábokra vágva.
2. Kis olajon kicsit átpirítani liszttel megszórva.
3. Bele a pirospaprika, őrölt kömény, apróra vágott fokhagyma.
4. Felengedni vízzel.
5. Bele babérlevél.
6. A bab, mint fő összetevő. (A tarkabab előzőnap beáztatva, a fehérbabot nem muszáj.)
7. Belemegy még füstölt csülök.
8. Később opcionálisan füstölt kolbász is mehet.
9. Főzni míg a bab megpuhul és a csülök bőre is.
10. Mikor kész, bele egy adag petrezselyem.
11. Tejföllel tálalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!