Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Habart bableves kolbásszal,...

Habart bableves kolbásszal, receptek?

Figyelt kérdés
2016. dec. 14. 15:06
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

És nincs olyan, hogy HABART bableves, bableves van, amit behabarnak! Ez nem egy levesfajta a "habart bableves", habnem egy eljárás, ami szükséges a bableveshez!

Tehát mindegyik így készül kedves kérdező, de bölcsebb lennél, ha körülnéztél volna............

2016. dec. 14. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
83%

Én a zöldbab levest habarom, de abba nem szoktam kolbászt főzni.

A száraz bablevesbe főzök esetenként kolbászt, viszont azt nem habarom, hanem paprikás rántással sűrítem be.


Ezért nem szóltam eddig hozzá, mert amit te kérdezel, olyat még nem főztem.

2016. dec. 14. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
83%

A beáztatott babot felteszed főni. Ha már félpuha, hozzáadhatod a hasábokra vágott zöldséget, sárgarépát, egy darabka zellert is.Tegyél bele 1-2 babérlevelet.

Gondolom a habart alatt azt érted, hogy nem paprikás rántásos legyen. Ha a bab és zöldségek teljesen puhák, kolbászt (jófajta füstöltet, vagy kisebb darabokra vágva, vagy karikázva tedd bele.

ha tejfölös habarást szeretnél, egy kispohár tejfölt keverj ki simára egy -két kanál liszttel, vegyél ki a főzőléből, és azzal is keverd simára, utána öntsd a bableveshez, és rövid ideig lassan forrald össze.

Ízlés dolga, hogy még esetleg egy pici ecet kerül bele, de tényleg nem fontos, ha elég savanykás a tejföltől.

Frissen vágott zöldpetrezselyem, nagyon jó ízt ad neki.

lehet főtt füstölt hússal is, a lényeg a füstös íz aroma, és a kellemesen pikáns savanykás íz.

Aki nem habarja tejföllel, paprikás rántással is beránthatja, és akár az asztalnál is lehet ízlés szerint tejfölözni. (tudom, nem ez volt a kérdés lényege ).

2016. dec. 14. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
45%

Kérdező, nálunk a tejfölös-kolbászos bablevesben nincs zöldség.

Felrakom a beáztatott babot, megy mellé egy kicsi fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 babérlevél, némi egészbors. Amikor megfőtt, egyszerűen behabarom, beledobálom a kolbászt.

A nagypapám mindig úgy ette, hogy még forrón a beleszelt fél fej lilahagymát :)

2016. dec. 14. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
75%
Azért nem kell lepontozni, ha valaki zöldséggel készíti...
2016. dec. 14. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Ahogy nézem, itt most leginkább a kérdező pontozott mindenkit! Nem tetszik neki egyik válasz sem.

Pedig kapott már segítséget éppen eleget, meg ahogy írja, nézte már a net-en is. Majd eldönti, hogyan főzze meg!

Az biztos, én is szoktam ötletelni, valamit úgy elkészíteni, ahogyan előtte még sohasem, hiszen a "puding próbája az evés!"

2016. dec. 15. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Hogy habartok?
2022. márc. 21. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Habartbablevesben nincs zőccség!

A ratottbableves

Zőccséges!

2022. nov. 12. 05:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!