Habart bableves kolbásszal, receptek?
És nincs olyan, hogy HABART bableves, bableves van, amit behabarnak! Ez nem egy levesfajta a "habart bableves", habnem egy eljárás, ami szükséges a bableveshez!
Tehát mindegyik így készül kedves kérdező, de bölcsebb lennél, ha körülnéztél volna............
Én a zöldbab levest habarom, de abba nem szoktam kolbászt főzni.
A száraz bablevesbe főzök esetenként kolbászt, viszont azt nem habarom, hanem paprikás rántással sűrítem be.
Ezért nem szóltam eddig hozzá, mert amit te kérdezel, olyat még nem főztem.
A beáztatott babot felteszed főni. Ha már félpuha, hozzáadhatod a hasábokra vágott zöldséget, sárgarépát, egy darabka zellert is.Tegyél bele 1-2 babérlevelet.
Gondolom a habart alatt azt érted, hogy nem paprikás rántásos legyen. Ha a bab és zöldségek teljesen puhák, kolbászt (jófajta füstöltet, vagy kisebb darabokra vágva, vagy karikázva tedd bele.
ha tejfölös habarást szeretnél, egy kispohár tejfölt keverj ki simára egy -két kanál liszttel, vegyél ki a főzőléből, és azzal is keverd simára, utána öntsd a bableveshez, és rövid ideig lassan forrald össze.
Ízlés dolga, hogy még esetleg egy pici ecet kerül bele, de tényleg nem fontos, ha elég savanykás a tejföltől.
Frissen vágott zöldpetrezselyem, nagyon jó ízt ad neki.
lehet főtt füstölt hússal is, a lényeg a füstös íz aroma, és a kellemesen pikáns savanykás íz.
Aki nem habarja tejföllel, paprikás rántással is beránthatja, és akár az asztalnál is lehet ízlés szerint tejfölözni. (tudom, nem ez volt a kérdés lényege ).
Kérdező, nálunk a tejfölös-kolbászos bablevesben nincs zöldség.
Felrakom a beáztatott babot, megy mellé egy kicsi fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 babérlevél, némi egészbors. Amikor megfőtt, egyszerűen behabarom, beledobálom a kolbászt.
A nagypapám mindig úgy ette, hogy még forrón a beleszelt fél fej lilahagymát :)
Ahogy nézem, itt most leginkább a kérdező pontozott mindenkit! Nem tetszik neki egyik válasz sem.
Pedig kapott már segítséget éppen eleget, meg ahogy írja, nézte már a net-en is. Majd eldönti, hogyan főzze meg!
Az biztos, én is szoktam ötletelni, valamit úgy elkészíteni, ahogyan előtte még sohasem, hiszen a "puding próbája az evés!"
Habartbablevesben nincs zőccség!
A ratottbableves
Zőccséges!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!