Milyen ételek bírják jól a fagyasztást?
A tésztákat és a krumplit nem célszerű, kiengedés után vizes, ízetlen marad.
Főleg zöldségalapú kajákat, húsleveseket, gulyáslevest, pörkölteket szoktam készen fagyasztani, és természetesen a nyers állapotban levőket is. A kenyér és péksütemények is jól bírják, ha reggel kiveszed, a konyha hőmérsékleten kiengedve 1-2 óra alatt olyan, mintha frissen vásároltad volna.
Nagyon sok készételt lehet fagyasztani, de azért ne áltassuk magunkat azzal, hogy mindegyik tökéletes lesz fagyasztás után is. Hogy kinek, mi a "tökéletes" amúgy is relatív.
Direkt fagyasztásra nem főzök, de, mint sokan másoknál, nálam is előfordul, hogy marad 1-2 adag, amit jónak látok lefagyasztani.A saját tapasztalatomból a pörköltfélék, szaftos raguk jól bírják. Nekem a kifőtt tésztával sincs bajom, kiengedve majdnem "tökéletes "A levesek is, bár a gulyásnál a krumpli kissé merev lesz, a zöldségféle meg puhább a kelleténél.
Persze még nagyon sok étel van, ami fagyasztva ehető, de nem az igazi. Pl a rizsnél is ezt tapasztaltam.
A másik, amit szerintem érdemes betartani, hogy hagyni kell a maga természetes módján kiengedni, majd utána melegíteni, ha kell esetleg kicsit felforralni.
A gyorsított, mikrós kiolvasztás nagyon sokat ront az állagon, és az élvezeti értékén is az ételnek.Persze ez is csak az én véleményem, lehet, hogy mások másképp gondolják.Kifőtt tésztát én pl, ha teljesen kiengedett, gőz fölé teszem és lefedve úgy melegítem teljesen át.
Sülteket, kész panírozott dolgokat nem fagyasztok, mert soha nem lesznek kiengedve, felmelegítve igazán finomak.
Jelzem, csak a saját tapasztalataimat írtam, mindenki más véleményét, ízlését tiszteletben tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!