Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen ételek bírják jól a...

Milyen ételek bírják jól a fagyasztást?

Figyelt kérdés
2017. márc. 29. 13:16
 1/7 anonim ***** válasza:
41%
Gyakorlatilag mindent, kivéve a frissensülteket - ezek átsütve már nem igaziak, de ehetöek - és majonézes ételeket - ezeknél a majonéz szétfolyik, gusztustalan mazsat lesz.
2017. márc. 29. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
90%
ételek a levesek közül szinte bármelyiket lefagyaszthatod könnyen felolvasztható. Ugyanigy a raguk pl: pörkölt, tejszíneshús stb.. A tésztákat annyira nem ajánlom lefagyasztani de szinte mindent le lehet. A Hátránya, hogy veszt az élvezeti értékébōl és hát természetesen a frissnél nincs jobb .. :) (szakács)
2017. márc. 29. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
60%

A tésztákat és a krumplit nem célszerű, kiengedés után vizes, ízetlen marad.


Főleg zöldségalapú kajákat, húsleveseket, gulyáslevest, pörkölteket szoktam készen fagyasztani, és természetesen a nyers állapotban levőket is. A kenyér és péksütemények is jól bírják, ha reggel kiveszed, a konyha hőmérsékleten kiengedve 1-2 óra alatt olyan, mintha frissen vásároltad volna.

2017. márc. 29. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
60%
Ha fagyasztásra főzöl, akkor háromnegyedre készítsd el, s kiolvasztva fejezd be az ételt. Így nem veszít az élvezeti értékéből, sőt, különbség sincs.
2017. márc. 29. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Nagyon sok készételt lehet fagyasztani, de azért ne áltassuk magunkat azzal, hogy mindegyik tökéletes lesz fagyasztás után is. Hogy kinek, mi a "tökéletes" amúgy is relatív.

Direkt fagyasztásra nem főzök, de, mint sokan másoknál, nálam is előfordul, hogy marad 1-2 adag, amit jónak látok lefagyasztani.A saját tapasztalatomból a pörköltfélék, szaftos raguk jól bírják. Nekem a kifőtt tésztával sincs bajom, kiengedve majdnem "tökéletes "A levesek is, bár a gulyásnál a krumpli kissé merev lesz, a zöldségféle meg puhább a kelleténél.

Persze még nagyon sok étel van, ami fagyasztva ehető, de nem az igazi. Pl a rizsnél is ezt tapasztaltam.

A másik, amit szerintem érdemes betartani, hogy hagyni kell a maga természetes módján kiengedni, majd utána melegíteni, ha kell esetleg kicsit felforralni.

A gyorsított, mikrós kiolvasztás nagyon sokat ront az állagon, és az élvezeti értékén is az ételnek.Persze ez is csak az én véleményem, lehet, hogy mások másképp gondolják.Kifőtt tésztát én pl, ha teljesen kiengedett, gőz fölé teszem és lefedve úgy melegítem teljesen át.

Sülteket, kész panírozott dolgokat nem fagyasztok, mert soha nem lesznek kiengedve, felmelegítve igazán finomak.

Jelzem, csak a saját tapasztalataimat írtam, mindenki más véleményét, ízlését tiszteletben tartom.

2017. márc. 29. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Utolsohoz: a rizs magaban nem, de rakott akarmihez mar jo.
2017. márc. 29. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen igazad van, mert pl a töltöttkáposzta és a töltöttpaprika húsgombócaiban teljesen jó.Más, rakott dolgok esetében is. Meglehet, hogy a savas közeg óvja meg az állagát.
2017. márc. 30. 06:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!