Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell pudingot főzni?

Hogy kell pudingot főzni?

Figyelt kérdés
Leírnátok részletesen?
2017. márc. 27. 17:44
 1/6 anonim ***** válasza:
56%
Rajta van a tasakon.
2017. márc. 27. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

kétféle képpen is csinalhatod. kb 40gramm pudingporhoz kell 5dl tej,3-4 ek. cukor. a tej egy kis reszevel keverd ki a pudingbort,a maradek tejet rakd fel melegedni a cukorral,nem kell kavargatni a cukros tejet.,ha felforrt,beleöntöd a tejes pudingport,kezi habverővel elkevered,folyamatos keveres mellett besürited.figyelj nagyon a tejre,mert ha elkezd forrni,könnyen kifut.


a masik,hogy az összes tejjel simara kevered a pudingport,bele a cukor,így rakod fel a gazra,folyamatosan kell kevergetni,igy lassabban keszül el.

2017. márc. 27. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Tasakon rajta van.

De amúgy én az atom lusta verziót tolom, íme.


Végy egy nyeles kis fazekat (vagy bármilyet, csak inkább kisebb, magasabb falú legyen)

Tedd a tűzre ami kb közepes lángon van, nem túl kicsi nem túl nagy, erre jobbat nem tudok mondani

Önts bele valamennyi tejet (kezdőként inkább mérj ki mondjuk 3-4 decit. Szerintem a tasakon írt 5 deci túlzás, legalábbis én sűrűbben szeretem a pudingot)

Öntsd bele az egész tasak pudingport

Kézi habverővel vagy igazából bármivel keverd el amennyire csak tudod, kicsit nehéz lesz mert por és hideg tej nem szeretik annyira egymást

De ahogy melegszik a cucc, úgy jobban eloszlik

Én felcseszem a lángot nagyra és megállás nélkül kevergetem

1-2 perc és érzem, hogy nehezebb keverni, már sűrűsödik

Ilyenkor gyorsabban kevergetem, nehogy letapadjon az alja

Mikor még nem tökéletes, akkor már le lehet kapcsolni a tüzet, mert még sűrűsödni fog magától is

Hagyd hűlni, néha keverd meg, ez tart a legtovább amúgy. Ott is lehet hagyni.

Bezabbantod.


Ha hidegeden szereted akkor bögre/tálka/anyámkínja és hűtő.

2017. márc. 27. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Ja persze, cukor. 3 evőkanál talán az optimális (számomra)


Meg egy kis vanília aroma. Kis fahéj vagy valami. Ízlés kérdése. Kis étcsoki apró darabokra törve beledobálva míg forró.

2017. márc. 27. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Pudingpornal ott a leírás a csomagon. Házi pudinghoz nem ártana egy íz, amúgy alapvetően tej, liszt és tojás, illetve az ízesítő anyag
2017. márc. 27. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

1. Az edény aljára teszek nagyjából 1 evőkanál vizet (így nem ég el a tej).

2. Beleöntök fél liter tejet.

3. A tejből kiveszek nagyjából 0,5 dl tejet, amihez hozzáadom a pudingport és 3 evőkanál cukrot.

4. A tejet felteszem forrni, és amíg forr, csomómentesre keverem a tálka tartalmát.

5. Ha felforrt, akkor a simára kevert pudingport hozzáadom a tejhez, és addig kavargatom, amíg be nem sűrűsödik.

2017. márc. 27. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!