Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Muffin tésztából lehet tortala...

Muffin tésztából lehet tortalapot készíteni?

Figyelt kérdés

Arra gondolok,hogy nem törik nagyon,morzsálódik,kell-e bele így is sütőpor...vagy ilyenek!

Mert a párom szülinapja sajna hónap végén van és akkor már nem sok pénzem van!Azt ügyeskedtem ki,hogy sütök muffin tésztából 2 kerek lapot,az egyiket alulra teszem :D a töltet pedig kókuszgolyó massza lenne,arra ráteszem a másik lapot,olvasztott csokival leöntöm és megszórom kókuszreszelékkel!!!Beteszem a hűtőbe,így jól megdermed!!!A díszítés pedig nagyon pici kókuszgolyókat teszek rá körbe és a masszából gyúrok még rá egy 22 jelzést!!!Na?Hogy tetszik?Megoldható?

2010. máj. 12. 08:30
 1/7 anonim ***** válasza:

szia! én írok neked egy bevált kakaós piskóta receptet,ami olcsó és finom. tepsiben is és tortaformában is süthető.

25 dkg liszt

25 dkg cukor

2,5 dl tej

10 dkg vaj

egy csomag sütőpor.

1 tojás

4 dkg keserű kakaópor

az egész tojást a vajjal kikeverni, hozzáadni a sőtőposor lisztet,apránként a tejet, és a kakaót.

sütőpapíros tepsiben vagy tortaformában tűpróbáig sütni.

szerintem ez tökéletes tortaalap az elképzelésedhez, ami egyébként nagyon jó és mutatós lesz.

az én vejem is kókuszimádó és ilyen tortát csináltattunk neki, de azon még e tetején körebe kis rudakból fonat is volt rakva és közepén volt egy halom pici kókuszgolyó.

sok sikert az alkotásodhoz.

üdv.

2010. máj. 12. 08:52
 2/7 anonim ***** válasza:
bocs , pontosan :tojás-cukor-vaj-liszt-tej-kakaó
2010. máj. 12. 08:53
 3/7 A kérdező kommentje:

Hú köszönöm a receptet,inkább ezzel készítem :D

Szép napot!

2010. máj. 12. 08:59
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia! első vagyok, nagyon szívesen segítettem, és még kiegészítem annyival, ha megtetszik ez a recept,tovább lehet variálni.

pl. én másfél adagból is szoktam nagyobb tepsiben, és vágok a tetejére 25 dkg kis kockákra vágott sütésálló

vegyesgyümölcs lekvárt /spár,pennyben kapható fél kg-os/

valami isteni lesz, ahogy belesüpped a finom kakaós tésztába. de egy üveg magozott lecsurgatott meggyel is nagyon fincsi.

üdv.

2010. máj. 12. 09:17
 5/7 A kérdező kommentje:
Még 1 kérdés:Hogy ha esetleg nem kakaóval készítem a tésztát,hanem kókusszal,mogyoróval,mandulával stb.,akkor ugye ugyanannyi kell bele,mintha kakaóval csinálnám?Akkor is 4 dkg?
2010. máj. 12. 11:58
 6/7 anonim ***** válasza:

szia! igen, kb annyi legyen annak is a súlya, hogy a szárazanyagtömeg meglegyen.

üdv.

2010. máj. 12. 13:47
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok segítséget!Ha készen van felteszem ide a képét!
2010. máj. 14. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!