Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért kemény a rántotthúsom?

Miért kemény a rántotthúsom?

Figyelt kérdés

Sziasztok, most kezdtem el fözöcskèzni egyedül ès az elsö önàlló ràntotthusom nagyon ízletes lett, de viszont kemèny. Ehetö lett... de nem volt egyàtalàn omlós.

Hogyan tehetnèm omlósabbà?

Köszi



2017. márc. 26. 18:28
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
Milyen hús? Hogy sütötted? Meddig? Klopfoltad?
2017. márc. 26. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
56%
A jó rántotthús titka: A fedő használata, kis lángon, fedővel, világos, puha rántotthús készül. Meg nem árt kiklopfolni, illetve sütés előtt sózd be.
2017. márc. 26. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
karaj, klopfoltam, de nem tul erösen mert nem akartam tul vèkony hust, vènusz olajban sütöttem közepes langon. Àtsült azzal nem volt gond
2017. márc. 26. 19:28
 4/8 anonim ***** válasza:
32%

Jobban meg kell ütni. Pláne ha rövidkaraj. Az ehetetlenül kemény lesz ha csak simogatod, tökmindegy hogy sütöd.

Attól még nem lesz túl vékony, az a bundázástól is függ mennyire nyomod szét.

Attól, hogy szétütöd az erős rostozatot, nem kell röntgen képet csinálni.

2017. márc. 26. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Okè megfogadom köszi!
2017. márc. 26. 19:33
 6/8 anonim ***** válasza:
79%

Én általában két fajta húst szoktam rántani.Csirkemellet és karajt.

Mindkét esetben közvetlenül panírozás előtt sózom a szeleteket,így nem veszít annyit a hús a víztartalmából és porhanyós marad sütés után. Panírozás után közvetlen sütöm.

A csirkemellet kloffolni nem szoktam,igyekszem vékony szeleteket vágni.

Mindkét hús gyorsan átsül,néhány perc oldalanként.

(Van aki sós tejbe áztatja a szeleteket, arra esküszik)

2017. márc. 26. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
56%

Másrészt, ha a karajt nem tisztították meg kellően, és a szeletnek a szélén körben látod azt a kis ezüst csíkot, az nem más mint vékony ínszalag-szerű akármi.

Klopfolás közben itt-ott kis késsel vágd be, különben sütés közben a hő hatására összeugrik, és a húsod is vastagabb lesz, hiába klopfoltad.


Egyébként én is födő alatt sütöm az első oldalát, sőt 1-2 csepp (de nem több!!) vizet is öntök bele, így rögtön gőzt kap, és a hús könnyebben bepuhul. Utána már le lehet venni a födőt, szép pirosra fog sülni.

2017. márc. 27. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
56%
A fedő használata nem rossz megoldás. Az első megfordítás után, amikor már az egyik felén összekapta a panírt, akkor kell rátenni. Víz nem kell bele, a fedőről visszacsapódó pára pont elegendő. Utána már nem kell fedő, csak színre kell sütni, ki ,hogy szereti.
2017. márc. 27. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!