Miért kemény a rántotthúsom?
Sziasztok, most kezdtem el fözöcskèzni egyedül ès az elsö önàlló ràntotthusom nagyon ízletes lett, de viszont kemèny. Ehetö lett... de nem volt egyàtalàn omlós.
Hogyan tehetnèm omlósabbà?
Köszi
Jobban meg kell ütni. Pláne ha rövidkaraj. Az ehetetlenül kemény lesz ha csak simogatod, tökmindegy hogy sütöd.
Attól még nem lesz túl vékony, az a bundázástól is függ mennyire nyomod szét.
Attól, hogy szétütöd az erős rostozatot, nem kell röntgen képet csinálni.
Én általában két fajta húst szoktam rántani.Csirkemellet és karajt.
Mindkét esetben közvetlenül panírozás előtt sózom a szeleteket,így nem veszít annyit a hús a víztartalmából és porhanyós marad sütés után. Panírozás után közvetlen sütöm.
A csirkemellet kloffolni nem szoktam,igyekszem vékony szeleteket vágni.
Mindkét hús gyorsan átsül,néhány perc oldalanként.
(Van aki sós tejbe áztatja a szeleteket, arra esküszik)
Másrészt, ha a karajt nem tisztították meg kellően, és a szeletnek a szélén körben látod azt a kis ezüst csíkot, az nem más mint vékony ínszalag-szerű akármi.
Klopfolás közben itt-ott kis késsel vágd be, különben sütés közben a hő hatására összeugrik, és a húsod is vastagabb lesz, hiába klopfoltad.
Egyébként én is födő alatt sütöm az első oldalát, sőt 1-2 csepp (de nem több!!) vizet is öntök bele, így rögtön gőzt kap, és a hús könnyebben bepuhul. Utána már le lehet venni a födőt, szép pirosra fog sülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!