Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért van vér íze a húsnak ha...

Miért van vér íze a húsnak ha újra melegítem?

Figyelt kérdés
van itt még valaki aki hasonló problémákkal küzd?ha újra melegítem a húst akár mikróban akár serpenyőben gáz felett szóval bárhogy egyszerűen vér ízűnek érzem a húst. nem tudom mit lehetne tenni mert évek óta ezzel küzdök és nagyon zavaró, hogy csak frissen tudok megenni egy húsos kaját. hallottam már olyat is , hogy kiskori trauma is kiválthat különböző étel"undorokat". valakinek valami ötlet?

2017. márc. 25. 17:55
 1/9 anonim ***** válasza:
74%

Én is így vagyok vele.

Én "másnapos hús íz"-nek hívom. Néha kénytelen vagyok megenni. Ennek pontos okai vannak, valami változáson megy keresztül az elkészített hús (főleg a csirke, ennek is érezni legjobban az ízén), de már nem emlékszem,hogy min.

2017. márc. 25. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
41%
Megmosod rendesen, jó alaposan ? Valaki forrásban levő vízben is beáztatja, mintegy kifőzi, mielőtt elkészítené. Megoldás lehet még az is, ha fűszereket használsz, lehet kapni mindenféle húshoz (csirke, disznóhús) pl. Lucullus fűszersókat. Vagy, készíts el egyszerre annyit,amennyit megtudsz enni még frissében.
2017. márc. 25. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
56%
Süsd át jó alaposan, pirosra, ropogósra. Tarts szünetet, ne egyél húst. Vagy próbálkozz más állatok húsával. Nem tudom mit eszel aminek vér ízét érzed, csirke ? akkor vegyél kacsát, pulykát, nyulat, halat ... *
2017. márc. 25. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
83%
Én nem érzek ilyet. Szeretem megmelegítve is. Nekem hidegen van borzalmas íze.
2017. márc. 25. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Én is érzem a másnapos húson ezt a romlott hús ízt, leginkább rántott csirkénél szembetűnő egyébként. Érdekes, hogy a máshonnan származó (pl. nagymama) rántott húson nem szoktam érezni általában, tehát biztosan van köze ennek az elkészítés módjához.
2017. márc. 25. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Furcsa mert én nem szoktam ilyet érezni, mikor sk készítem. A grill csirkének érzem fura szagát másnap, de az alapból is olyan mintha nem lenne rendesen átsütve (sütödéből származik).
2017. márc. 25. 23:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem, én még vérízét nem éreztem soha. Nagyon szerettem régebben az ebédről megmaradt 1-2 szelet rántotthúst délután megenni hidegen,vagy másnap elvinni ebédre, ahol megmikróztam, de melegítve csak annyit éreztem, hogy nem olyan pont, mint, amikor frissen lett kisütve.

Sülteknél is ugyanígy vagyok.Nem ugyanolyan, de nem ehetetlen újramelegítve vagy hidegen.

Az meglehet, hogy egy rossz emlék- egy kellően nem átsült csirkecomb, ami esetleg a csont mellett véres volt- rögződött benned, és ez kísért.

2017. márc. 26. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
az a baj, hogy nem csak csirkénél érzem hanem bármilyen húsnál és bárki készítheti akkor is érzem másnap :/ de majd próbálkozom leküzdeni
2017. márc. 28. 21:01
 9/9 anonim ***** válasza:
12%
Szokjad csak ha ilyet eszel,ez a halál íze!
2017. márc. 29. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!