Tesco-ban, ma vásárolt (holnapi szav. Ideig jó) darált húsnak lehet felbontás után fura szaga/színe?
Az alján és az oldalainál fehéres színe volt , kibontásnál nem kimondottam büdös/savanykás/erjedt szagot éreztem mint más romlott húsnál , de nem is a megszokottat. De mégis kellemetlen szaga volt a darálthúsnak (marha-sertés) , a fehéres részeket kicsípkedtem/vágtam , és fedő alatt 1 órán át készült belőle bolognai. (Igen akciós volt , 01.06.-i szav. idejű, de még a karácsonyi hópelyhes csomagolásban volt..)
Aki lehofdana minden hülyének, édesanyám vette. Én csak gyorsan megfőztem, hátha a maradék használható/ehető belőle ilyen hőkezeléses főzés után.
EZ nem romlott volt, hanem a csomagolás miatt van valamennyi szaga. A fehéres részek attól vannak, hogy kiszáradt a hús a csomagolásban.
Ha egy hús - akár darált, akás nem - romlott, az annyira büdös (dögaszgú) , hogy nem lehet nem észrevenni és nem megy el az elkészítés során sem.
A dobozos védőgázas húsoknak van némi szaga, de pár perc "szellőztetés " után eltűnik.
Semmi bajotok nem lesz tőle, a fejemet teszem rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!