Ti megmossátok a darált húst?
1. Ha a darált húst megmosod, akkor akár ki is dobhatod, mert minden értékesebb összetevöt kimosol belöle, emellett íze sem marad.
2. A húsokat ezen kivül eleve nem érdemes mosni, mert a hökezelés (sütés/fözés) során úgyis fertötlenítödik.
3. A (hideg vizes) mosással eleve nem sokat ártasz az esetleges szennyezödéseknek, legfeljebb az érne valamit, ha forró és mosószeres vízzel tisztítanád - de akkor meg ehetetlen lesz
Nem mosom meg, nem vagyok megőrülve :)
Igen, a többi húst sem lenne muszáj megmosni, mivel úgyis megfőzöd, megsütöd, így elpusztulnak a rajta/benne lévő mikroorganizmusok. De az egyéb húsokat, májat én is megmosom, van, hogy ecetes vízben. Ártani nem árt neki, viszont gusztusosabb úgy, főleg ha a levében állt.
A darált húst érdemes minél frissebben elkészíteni, illetve az üzemi csomagolás szokott tartalmazni nedvszívó alátétet, így jobban tárolható.
Ahogy leírtam a kérdésben, nem szoktam megmosni a darált húst, a mocskolódó kommentelők anyukáit szeretettel üdvözlöm.
Nyilván nem lenne probléma szétteríteni és mondjuk egy szűrőben átmosni, mint amikor leöblíted a kifőtt tésztát. A kérdés arra vonatkozott, hogy minden háztartásban azt látom, hogy az egyben vásárolt húst (mondjuk egy darab comb, vagy mell, akármi) jó alaposan leöblítenek, vagy akár hideg vízben hagyják állni. De a hús csak hús, szóval ami az egyiknél felesleges, azt a másiknál is ki lehet hagyni.
"De a hús csak hús, szóval ami az egyiknél felesleges, azt a másiknál is ki lehet hagyni."
Pontosan ezt írták a többiek is, de azt szépen figyelmen kívül hagytad. Köszönjük, hogy feltaláltad nekünk a spanyolviaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!