Ti megmossátok a darált húst?
Elkészíthető mosás nélkül is bármelyik hús. Le szoktam öblíteni, a vértől pl., de egy darált húsnál ennek nincs jelentősége.
Néha kell a víz. Meleg vízben könnyebb pl. pucolni a csirkecombot, az alsó combon lévő sárga bőr könnyebben lejön.
A húsokat általában megmosom, néha áztatom is, mert nincsenek rendesen kivéreztetve az állatok. (Kivéve, ha a kóser vágóhídról veszem, na azt nem kell áztatni, az ki van véreztetve rendesen.) A vér az egyik legjobb táptalaj a baktériumok számára, szóval a nem rendesen kivéreztetett húsból készült étel is hamarabb megromlik. Emiatt csinálom.
A darált húst, állaga miatt soha nem mosom. De belőle csak annyi ételt készítek, ami legkésőbb másnap teljesen elfogy.
Míg egy pörköltöt például azért van úgy, hogy 3-4 napig eszünk. Először galuskával. Másnap spenóttal. Harmadnap krumpli főzelékkel. Negyed nap meg átalakítom gulyás levessé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!