Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti megmossátok a darált húst?

Ti megmossátok a darált húst?

Figyelt kérdés
Múltkor, a filézett csirkemell lemosása közben jutott eszembe, hogy amikor darált húst veszek a hentesnél, vagy a boltban, sosem szoktam megmosni. Ti megtisztítjátok valahogy a húst, amit nem ti daráltatok le? Ha meg nem kell, akkor ugyanilyen alapon minden más hús is veszélytelenül elkészíthető mosás nélkül?
2016. okt. 11. 11:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
67%

Elkészíthető mosás nélkül is bármelyik hús. Le szoktam öblíteni, a vértől pl., de egy darált húsnál ennek nincs jelentősége.

Néha kell a víz. Meleg vízben könnyebb pl. pucolni a csirkecombot, az alsó combon lévő sárga bőr könnyebben lejön.

2016. okt. 11. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:
42%

A húsokat általában megmosom, néha áztatom is, mert nincsenek rendesen kivéreztetve az állatok. (Kivéve, ha a kóser vágóhídról veszem, na azt nem kell áztatni, az ki van véreztetve rendesen.) A vér az egyik legjobb táptalaj a baktériumok számára, szóval a nem rendesen kivéreztetett húsból készült étel is hamarabb megromlik. Emiatt csinálom.

A darált húst, állaga miatt soha nem mosom. De belőle csak annyi ételt készítek, ami legkésőbb másnap teljesen elfogy.

Míg egy pörköltöt például azért van úgy, hogy 3-4 napig eszünk. Először galuskával. Másnap spenóttal. Harmadnap krumpli főzelékkel. Negyed nap meg átalakítom gulyás levessé.

2016. okt. 15. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!