Mit készítenétek fél kg darált sertéshúsból?
I. Fél kg darálthús, 2 zsemle, 1 tojás, fokhagyma, só, bors, őrölt paprika, majoranna = Fasírt
II. Fél kg darálthús, 10 dkg rizs, fokhagyma, só, bors, petrezselyem = Töltött ételekhez töltelék /pl. Töltött káposzta, Töltött paprika, Töltött karalábé /
III. Darálthús, vöröshagyma, fokhagyma, só, bors, kevés olajon megpirítva, 1-2 csésze főtt rizzsel összekeverve = Rakott ételek /pl. Rakott kel, Kolozsvári rakott káposzta, Rakott zöldbab, Rakott karfiol,vagy brokkoli/
Sok jó ötlet elhangzott, azokat már nem írom le még egyszer.
Még egy ötlet, ami annyira nem szokványos, de könnyű, olcsó, gyors, és laktatós.
Keftedes. Ez egy görög fasírt, olyan mint magyar fasírtnak, meg a tócsninak az ötvözete.
Nem kenyérrel, hanem reszelt krumplival kevered össze a darálthúst, kis tojás, kis zsemlemorzsa, tetszés szerinti (oda illő) fűszer, és fél bő zsiradékban, tócsni szerűen kell megsütni.
Mártogatós önteteket is csinálhatsz hozzá, joghurtosat, csípőset, fokhagymásat...
Töltött krumpli: Jó fűszeres fasírthús, de zsemle nélkül.
Közepes krumplikat héjában megfőzünk, félpuhára. meghámozva félbevágjuk, az aljából egy kis szeletkét levágunk (ne billegjenek )és kivájjuk a belsejét, hogy egy kis csónak legyen. A kivájt, levágott krumpli villával összetörve mehet a fűszeres húsba. A hússal kissé púposra töltjük a krumplikat,meglocsoljuk tejföllel és betoljuk a sütőbe. ha a hús átsült, a tejföl kezd pirulni, akkor megszórjuk bőven reszelt sajttal, és amikor ráolvad, kész is van.
Savanyúsággal, céklával nagyon finom és laktató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!