Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen eteleket keszitetek a...

Milyen eteleket keszitetek a leggyakrabban?

Figyelt kérdés
2017. márc. 20. 09:30
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Spagetti havonta egyszer, illetve a gyerekemnek cukkinifozelek kB hetente. Egyébként nem sűrűn van ugyanaz az étel, igyekszem sok új receptet kiprobalni
2017. márc. 20. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
93%
Gyakran készítek különböző főzelékeket, mert másfél éves is van a családban, azokat ő is szereti. Párom szereti a rizses húst, brassóit, palacsintát, én pedig a tésztaféléket, így gyakran készítem ezeket is. Ha maradékokat akarom felhasználni, akkor bundáskenyér, saláták, grízes ételek.
2017. márc. 20. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
93%
Sushit, olasz és spaonyol ételeket, valamint télen ecetes leveseket, nyáron salátákat, grillételeket.
2017. márc. 20. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
94%

Kb hat hétig biztos, hogy nem kerül ugyanaz az étel az asztalra, mert mindig felírom, hogy hétvégén miket főztem, így figyelem, hogy mikor mi volt a főmenü.

Hétközben kevés grillezett hús , hal, és sok-sok saláta, zöldfőzelék, hüvelyesek, levesek , utána esetleg valami tésztaféle.

Ezek variációja fordul elő legtöbbször.

Nem tudok konkrét ételt megnevezni, hogy mi készül legtöbbször, mert sokfélét szeret a család, van miből válogatni, így nem unalmas az étrendünk.

2017. márc. 20. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 aperitif ***** válasza:
100%

Nálam leggyakrabban sült, köret, saláta/savanyúság van, de igyekszem ezt is változatosan készíteni. Nyáron a különböző zöldség-rakottasok, könnyű, grillezett, hirtelen sült húsok friss salátával, télen jöhetnek a kicsit nehezebb ételek, zsírosabb hús, tepsis krumpli, párolt káposzta, cékla. Na meg az egzotikus ételek, kínai, indiai és társaik.

Ha az utóbbi 20-30 évre gondolok, akkor azt hiszem, lecsót készítettem, és ettem legtöbbször, nyáron frissből, télen meg az eltettből. Imádom :)

2017. márc. 20. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy a 4-es válaszoló írja, én is vezetem, hogy miket fözök (csak én minden napot felírok), évente 200-250 különbözö (sokszor teljesen új) fogást készítek, így nem sokszro fordul elö ugyanaz az étel.
2017. márc. 20. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Csak a húsleves minden vasárnap.
2017. márc. 20. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Sok az egytálétel nálunk, de ritkán főzünk havonta is ugyanazt kétszer.


Rizottó, teljes kiőrlésű tészta valamilyen szósszal pl. gombás-tejszínes/spenótos-ricottás/arrabiata, barna/fekete/vörös rizs zöldségcurryvel vagy wok zöldségekkel, szezámmagos füstölt tofuval, ratatouille, shashuka, rakott brokkoli/karfiol előfordulnak azért havi-kéthavi egyszer, ezek nagy kedvenceink :)

2017. márc. 20. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Levest minden vasárnap főzök pl: húsleves,gulyásleves,borsóleves,tárkonyos csirkeragu leves, ezeket nagyon szeretjük. Pörkölt,rántotthús,sültek,milánói,bolognai spagetti, kelkáposzta fôzelék, krumpli főzelék, raguk, tokànyok, majonézes krumpli vagy kukorica esetleg tésztasaláta ( rántotthússal vagy fasírttal ) házi hamburger, hortobágyi palacsinta, tökfőzelék pörkölttel, carbonara, tejszines csirkemell rizzsel, cordonbleu, lecsós szelet valamilyen körettel, darálthússal töltött padlizsán sajttal besütve, mindenféle saláta pl: ruccola, jégsali,paradicsom,paprika uborka lilahagyma leöntöm egy jó kis öntettel sütök hozzá csirkemellet vagy halat. Spenót tükörtojással vagy pedig spenótos tészta ( penne,spagetti ) egy kis piritott csirkemellel, szoktam néha házi pizzát sütni, káposztás tészta, krumplis tészta sültcsirkecombbal vagy oldalassal ( ha van időm akkor saját házilag gyúrt tésztából csinálom ) székelykáposzta, töltöttkáposztát általában csak ünneppekkor :D ezek jutottak most eszembe. :)
2017. márc. 21. 03:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Nálam inkább évszakok szerint változik.

- Télen többször van pörkölt-féle, rakott krumpli, sült hús leginkább krumpli/rizs körettel, és tészták valami mártással, esetleg túró-sajt, hasonlók rá.

- Nyáron inkább a rántott-töltött zöldségek (karfiol, tök, karalábé), főzelékekhez a fasírozott, vagy rakott káposzta, hasonlók.

- Tavasszal-ősszel pedig a kettő közötti átmenet, amikor a zöldségekből már-még elfogadható áron kapható valami.

2017. márc. 21. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!