Mi baj történhetett a tortabevonómmal?
Az Aldis jó minőségű bella étcsokis tortabevonómat szépen megolvasztottam vízgőz felett. Levettem és elkezdtem kb 3dkg tesco tipusú margarint hozzákeverni. Egyszer csak az egész bekeményedett és gombóccá állt össze. Először hirtelen azt hittem csak visszadermedt és visszatettem a gőzre olvadni, de soha többet nem olvadt fel olyan furcsa szemcsésen összeállt maradt.
Felolvasztottam egy másik tejcsokisat abba inkább nem kevertem margarint, azt is kevergettem nem állt össze így és csak soká szilárdult meg.
A margarin dolgot abszolút egy receptből vettem, ott írta és én is úgy tudom szoktak olajat, vajat, tejszínt belekeverni hogy fényes legyen. Máskor mire vigyázzak nemtudom.
1. Olvasztott vaj, vagy margarin kell hozzá. Ha hideget adsz hozzá, az visszahűti, megdermed.
2. Jó minőségű vajat, vagy margarint használj!
Szintén olvasztott vajat, vagy van amelyikhez egy kevés olajat teszek.Az olajtól fényesebb lesz, de olyan szilárd, mint olvasztott vajjal.
A vizes margarin lehetett nálad a hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!