Mit rontok el a gríz galuskánál?
Amikor a főző vízbe teszem szépen megmarad a formája. Főzés közben beton kemény lesz amikor a kanálról forgatom a vízbe szép és jól kezelhető a tésztája. !0 perc alatt sem puhult meg. Lassú tűzön főztem.
Köszönöm
Hagyd állni legalább fél órát, de inkább többet.
3-4 az irreálisan sok, ha ebédre csinálod :D
En szoktam hozza adni egy kis olajat is (a mennyiseg: 3 tojashoz kb 1 teaskanalnyit - ha kevesebb tojasbol csinalod, ertelemszeruen kevesebb ola).
Grizt meg annyit, hogy tejfol surosegu legyen. Fel, max 1 orat hagyom allni.
Nekem igy meg sosem lett kemeny, par perc alatt szepen megfo.
A retro korosztályhoz tartozom, de grízgaluskát csak egy éve tudok tökéleteset csinálni.Mégpedig így:
üss fel egy tojást egy átlátszó pohárba, verd fel villával, majd egy ugyanolyan pohárba mennyiségileg ugyanannyi darát mérj ki.(a két pohárban egymás mellé téve látszik a mennyiség)hagyd állni min.10 percet,(de lehet kár fél napot is, aztán vegetás vagy leveskockás vízbe szaggasd, és lassú tűzön főzd 10 percig, vedd le a tűzről fedd le min.10 percre, de lehet tovább is.Ha így csinálod tökéletes, omlós, de nem széteső lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!