Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit rontok el a gríz galuskánál?

Mit rontok el a gríz galuskánál?

Figyelt kérdés

Amikor a főző vízbe teszem szépen megmarad a formája. Főzés közben beton kemény lesz amikor a kanálról forgatom a vízbe szép és jól kezelhető a tésztája. !0 perc alatt sem puhult meg. Lassú tűzön főztem.

Köszönöm


2017. márc. 13. 15:53
 1/9 A kérdező kommentje:
40 perc
2017. márc. 13. 15:53
 2/9 anonim ***** válasza:
70%
Néha nekem is ilyen, nehéz eltalálni, hogy ne essen szét és ne legyen kemény sem, csináld lágyra és hagyd pihenni egy ideig mielőtt főzni kezded, nálam ez vált be leginkább.
2017. márc. 13. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
38%
Tojásonként 2 kanál gríz, és állni hagyni 3-4 óráig.
2017. márc. 13. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
53%

Hagyd állni legalább fél órát, de inkább többet.


3-4 az irreálisan sok, ha ebédre csinálod :D

2017. márc. 13. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
73%

En szoktam hozza adni egy kis olajat is (a mennyiseg: 3 tojashoz kb 1 teaskanalnyit - ha kevesebb tojasbol csinalod, ertelemszeruen kevesebb ola).

Grizt meg annyit, hogy tejfol surosegu legyen. Fel, max 1 orat hagyom allni.

Nekem igy meg sosem lett kemeny, par perc alatt szepen megfo.

2017. márc. 13. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
24%
Akkor a legfinomabb szerintem, ha kökemény.
2017. márc. 13. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

A retro korosztályhoz tartozom, de grízgaluskát csak egy éve tudok tökéleteset csinálni.Mégpedig így:

üss fel egy tojást egy átlátszó pohárba, verd fel villával, majd egy ugyanolyan pohárba mennyiségileg ugyanannyi darát mérj ki.(a két pohárban egymás mellé téve látszik a mennyiség)hagyd állni min.10 percet,(de lehet kár fél napot is, aztán vegetás vagy leveskockás vízbe szaggasd, és lassú tűzön főzd 10 percig, vedd le a tűzről fedd le min.10 percre, de lehet tovább is.Ha így csinálod tökéletes, omlós, de nem széteső lesz.

2017. márc. 13. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Én ha grizgombócot csinálok, akkor már reggel bekeverem, és a hütőben áll addig, amig kész a leves. A levesből kiszedek kb 2-3 deci levest, és ebbe kanalazom bele a megkeményedett gombocot. Kávés kanalat használok, és kb egy nagy meggy méretü gombocot csinálok a kanállal. A tészta kizárólag 3 tételből áll. Egy villával felvert kicsit sós tojásba 3 evőkanál grizt teszek, és kész. Áll, majd megy a levesbe. Kb 4-percig főzöm, majd letakarom, és ugy áll tálalásig. Mindig tökéletes !
2017. márc. 13. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek. ment a zöld kéz
2017. márc. 14. 07:40

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!