Szafi fele avagy a gluténmentes lisztek miért ennyire drágák, ha annyira ezek az egészségesek és jók?
Bár én még csak nemrég kezdtem el használni a termékeit, cáfolnám hogy az elkészült termék nem úgy néz ki, mint a képen. Aki egyébként is ügyes a konyhában, annak pontosan ugyanúgy fog sikerülni mint Szafinak. A képeit nem lopja, sőt rengetegen küldenek be képet a kisült finomságokról (Mert igen, finom!! Sok esetben jobb, mint a fehérlisztes verzió!). De akinek nincs türelme a főzéshez/sütéshez, annak természetesen ez sem fog sikerülni, ahogy az olcsóbb alapanyagból készült zsemle vagy bármi más sem. A kérdésre a válaszom pedig, hogy én előtte elég jól körbejártam a témát és szeritem még mindig Szafi a legolcsóbb az azonos alapanyagokból készült termékek esetében. Ezek a lisztek ténLeg nagyon drága összetevőkből készülnek, ezért ennyi az ára. Nyilván van rajta haszon, de ha megbeszem a kókuszlisztet és a többit külön, ugyanaott vagyok mint a keverékkel, és legalább nem kell nekem kísérleteznem ;) Nekem az első rendelésem 30ezer ft volt, amiben rengeteg olyan dolog volt ami több hónapra elég lesz. Pl negyedannyi édesítő-4000ft. Szerintem ez egész évre kitart :D és nem sokkal olcsóbb az sem ha veszek egy sajtos kiflit a boltban 100 ft-ért, amiből megeszek 2-3 db-ot vagy sütök 3 zsemlét 500 ft-ból(sacc) és egynél többet akkor sem tudnék enni ha kényszerítenének. De pl palacsinta 120ft-ra jön ki, amit ha máshol veszek meg készen többszöröse, fehérlisztből ugyan jóval olcsóbb de szintén ebből 3 db bőven elég, mig a simából 10et megeszek :)) szerintem ezt a szempontot is figyelembe véve megéri többet fizetni a minőségi ételért, annak aki megengedheti magának. Sajnos most ilyen világ van, hogy az egészséges az drága, a káros olcsó. Régebben fordítva volt, de mit lehet tenni.. Én rengeteg POZITÍV élettani hatást tapasztaltam, ami miatt már 2 hónap után örök hálával tartozom, ugyanis nincs puffadás/székrekedés, rossz közérzet. Ezek saját tapasztalatok, és aki hasonló cipőben jár, tudja hogy ez mennyire megnehezíti a mindennapokat. Én mindenkinek nagyon ajánlom!
22/L
De szíííííp kis reklámszöveg ... ne aggód, amíg lószar van, lesz légy is.
Én is megnéztem a lisztjei árát, nagyon durva árrést használ, mondjuk duplaáron adja, mint a fő összetevőkből a legdrágább...
Ez természetes, a lisztkeverékekkel mindig ez van, de ne mondjuk már, hogy nem nyer rajta sokat, mert az nem igaz.
A finomság ízlés dolga, én speciel sosem tudtam elképzeléni, hogyan lehetnek tömegek, akik szeretik az élelmi rost, víz, tojásfehérje "sütiket". Néha merő kíváncsiságból picike mennyiségben sütök ilyen elborult szafi-receptet (úgy, hogy egy másik adagot feljavítok a saját stílusomban :)), persze nem az ő keverékével, de hasonlóval s régen amúgyis normál receptjei voltak, nem keverékesek... Nyilván szörnyen ízetlenek.
A normál receptjei, amiben kalória és íz is van, már más lapra tartoznak, sa konjacpudingok teljesen jók kalóriaszegényen is, de amikor túlzásba viszi a sült semmit... :D Egyetlen esetben működött, amikor bejgli volt és telistele volt ízes töltelékkel.
A kedvencem a "vegán szalonna" (Szafi szavai), extrém zsírmentesen. Azóta is emlegetem, ha padlizsánt sütök (persze én sok zsírban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!