Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szafi fele avagy a gluténmente...

Szafi fele avagy a gluténmentes lisztek miért ennyire drágák, ha annyira ezek az egészségesek és jók?

Figyelt kérdés
2017. márc. 12. 21:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
33%

Mert Szafinak ebből kell megélnie.

Egyébként szerintem átverés, a múltkor az egyik Szafi-fitt sütéjét beraktam a Google képkeresőjébe, és kiderült, hogy lopta a képet valami külföldi oldalról, tehát nem ő sütötte a lisztjéből, tehát ha te megsütöd, az nem úgy fog kinézni.

2017. márc. 12. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Kereslet, kínálat... Amúgy eleve drága alkatrészeket használ sokszor (útifű maghéj 4-5000 ft/kg), de azért jó nagy árréssel dolgozik (s persze az alapanyagok nagy tételben eleve olcsóbbak). Megveszik, úgyhogy miért ne? Üzlet.


Az egészséges dolgok sokszor drágábbak az elterjedt és sokszor kevésbé egészségeseknél, ez teljesen érthető.

2017. márc. 12. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
0%
A gluténmentes lisztek pedig leginkább lustáknak valók vagy speciális célokra, nem értek hozzá nagyon, én alig használok ilyesmit, de akkor bekeverem magamnak olcsón, teljesen jó. Párszáz ft/kg lesz, akárcsak a gluténes lisztek, amiket veszünk.
2017. márc. 12. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:
Utolsó, le tudod írni hogy mit keversz és hogyan?
2017. márc. 12. 22:35
 5/14 anonim ***** válasza:
27%

Az elsőnek csak annyit üzennék, hogy nézzen utána hogy készülnek a promóciós ételfotók.

A képeken látható ételek nem ehetőek, és a nagyrészük különféle kémiai anyag, ami megjelenésében imitálja az ételt. Nem az adott termékből készített valódi ételt fotózzák :)


Pl. a húslevesalapos fotón többrétegű színezett víz van, zselatinná dermesztve (az alsó réteg a legsötétebb, majd egy világosabb és így tovább, hogy egy szép levesfélét kapj képen), benne nyers zöldségekkel :D


Ha utánanézel biztos találsz videót, ahol elmagyarázzák hogy készülnek ezek.

2017. márc. 12. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
97%

Ja és hogy a kérdésre is válaszoljak, 3 okból:


- Valakinek meg kell belőle élnie, és jelenleg még nem egy olyan termék, ami világ vagy országszerte híres és agyonfogyasztott lenne --> valószínűleg a maximális haszonkulccsal dolgozik, ami még lehetséges annak érdekében hogy a saját költségeit (kis mennyiségben drágább előállítás, raktár, szállítmányozás, reklám, stb.) fedezni tudja

- valóban minden mentes tehát ellenőrzött és válogatott alapanyagok vannak benne, amik drágábbak - megbízható forrásból, különféle minősítésekkel. Ugyanis pl. allergiások számára nem tehet a keverékbe olyan lisztet, ami olyan gyárból származik, ahol azon a gyártósoron más, allergén terméket is feldolgoznak (nyomokban tartalmazhat...). Ez olyankor, amikor 10 féle "mentes" a dolog, kezd komplikált lenni érthető okokból.

- mert nem pusztán liszt, hanem keverék, kész alap.


Nem vagyok rajongó, nem érdekel az ilyesmi, nincs allergiám, de az viszont zavarni tud amikor az embernek fingja nincs róla, mennyibe kerül bármit is előállítani (főleg kiskereskedelemben) és rögtön fintorog, hogy biztos lehúzzák meg átverés (nem a kérdezőre céloztam, hanem az általános mentalitásra).

2017. márc. 12. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
9%

Amíg úgy tudták az emberek, hogy az étolaj az egészséges, a mangalica zsírja káros, addig az olajat is sokkal drágábban árulták, mint most. Jelenleg a kókusz-zsír a menő, nézd meg annak az árát.

Amióta azt halljuk, hogy kizárólag a csirke melle az egészséges, és minden más húsféle totál káros, nézd meg annak az árát a többihez képest...

Most a Szafi-lisztek mennek, majd lesz egy idő után más, akkor majd alakul az ára Szafi-nak is...

2017. márc. 13. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

Ja! És csak akkor glutén-mentes a Szafi-liszt is, ha abban a malomban semmi másféle gabonát, lisztet nem őrölnek, kizárólag a valóban glutén-mentes magvakat!!! Különben már óhatatlanul belekerül bizonyos mennyiségű glutén.

És ez az, amit nem tudok elhinni, hogy egy hatalmas malom, ami inkább leáll, mint profitot termelne a tulajnak!

2017. márc. 13. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
22%

3. voltam, nos, nekem zabliszt-kukoricaliszt-rizsliszt (általában barna) szokott gluténmentes lisztként funkcionálni. Bevallom, én nem régóta eszem újra gabonát, így nagy tapasztalatom még nincs benne, de ez a keverék eddig nekem tetszik, piskótához is klasszisokkal jobb, mint a gabonamentes próbálkozásaim voltak.

A kölesliszt is igen finom, de nem fárasztom magam a köles apróra darálásával, amikor a kukorica íze is jó s abból lehet kapni lisztet igen olcsón.

A zablisztet zabpehelyből darálom, az egyszerű.

2017. márc. 13. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

A kereskedelem nem jótékonysági akció.


A gluténmentes termékeke a gluténérzékenyek számára jók, másoknak fölösleges azt enniük.

2017. márc. 14. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!