Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A nyúl egyes részeiből milyen...

A nyúl egyes részeiből milyen ételeket lehet készíteni?

Figyelt kérdés

Kaptam 3 feldarabolt nyulat, a combjait megsütöttem, de a többiből (ami most a fagyasztóba megy), mit lehet készíteni?

Van gerinc, máj, vese, nyak, oldala-hús, borda. Recepteket is várok, mert a neten nem sok ilyet találtam: főleg pörköltet, ami kicsit uncsi, meg gombás nyúlhúst, de a gombát meg nem szeretjük.

Előre is köszi!


2008. okt. 12. 00:06
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
a nyulat ugyanolyan módszerrel elkészítheted mint pl a csirkét, csak a fűszerezés más. a nyúlhoz jól illik a fokhagyma.én így készítem a nyulat- olajon picit megpirítom sózom borsozom, ezután felengedem vízzel hogy ellepje. Takarék lángon főzöm, ahogy a víz párolog el úgy teszek hozzá egy kis olajat. mire a víz elpárolog a nyuszi pecsenyére sül.a májat azt külön kell sütni simán olajon. de lehet nyuszity készíteni vadasan- A nyulat megint csak olajon megpirítod, sózod borsozod, majd felengeded vízzel.puhára főzöd. amikor megfőtt kiveszed a húsokat a megmaradt szaftba pedig 2-3 sárgarépát reszelsz, 1 szál zöldséget és ezt is megfőzöd a szaftban. amikor megfőttek, 2-3 kis kanál tejfölt és 1-2 kis kanál mustárt teszünk, jól elkeverjük, majd vissza teszük a húsokat is, és össze rotyogtatjuk.nagyon pikáns étel.burgonyapürével tálaljuk. jó étvágyat.
2008. okt. 12. 00:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Fazekas nyúl:

[link]


Egyebek:

[link]

2008. okt. 12. 07:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!