Diétás rántotta (csak fehérje), a sárgájábol esetleg valamit készíthetnék a családnak?
Hülyeséget csinálsz. Rengeteg tápanyag van a sárgájában. Csináld meg normálisan a rántottát, és saláta, paprika, paradicsom vagy savanyúság legyen csak mellé.
Én fogyózáskor rengeteget ettem (sülve, főve, tükörtojásként) mégis fogytam :-)
#6 , tojás diétáról sem hallottál még szerintem, ha azon nevetsz, hogy diétás rántotta/tükörtojás. -vagy csak nem tudsz főzni , és nem tudod mi minősül diétásnak? de te felőlem sertés csülökkel is készítheted pl. :)
#10 általában 4 tojás fehérje, 1 sárgája.
#11 köszi , ugyan úgy szoktam enni mint te , de a 2 szelet pirított toast kenyérről nem tudok lemondani a rántotta és a sali mellől..túl magyar vagyok, kb mindenhez tudnék enni. :D de kenyérféléket kb 6 hónapja mellőzöm ahogy tudom. :)
linzertésztába,fánkhoz,zserbóba
[link] ha megcsinalod ennek a krémjét,de a piskóta rész helyett kekszre töltöd rá,vagy pohárkrémnek.
madártej,bár kevesen vannak akik nem szeretik benne a tojásfehérjehabot
pogácsa
Igen,ha sárgája nélkül eszi a rántottát biztos,hogy eszik mellé kenyeret :D
Alapvetően semmi baj a sárgájával,valamennyit egyél mindig, nagyon jó zsírok vannak benne.
De pl ha én is mind az 5 tojásnak amit enni szoktam uzsonnára vagy délelőtt megenném a sárgáját kapásból bevinnék kb 430 kcalt és a napi zsírbevitelem 80%-át.
Úgyhogy én 1 max 2 sárgáját teszek bele.
Aki fogyni szeretne és szereti a tojást,sokat eszik belőle annak nagyon is oda kell figyelnie erre.
Ha csak héba-hóba eszébe jut,hogy de ennék egy rántottát arra ez természetesen nem vonatkozik.
De, hogy a kérdésedre is válaszoljak. Én a sárgáját általában átpasszolom édesanyámnak, én ritkán tudom felhasználni mert nem nagyon sütök hagyományos sütiket.
Egyébként lehet venni tojásfehérje rudat már elég sok helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!