Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Diétás rántotta (csak fehérje)...

Diétás rántotta (csak fehérje), a sárgájábol esetleg valamit készíthetnék a családnak?

Figyelt kérdés
Nem szeretném kidobni. Sütibe , vagy amellé esetleg krém/sodó , esetleg étel/italba felhasználni, valaki tudna tippet adni? :)

2017. febr. 27. 22:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
65%

Hülyeséget csinálsz. Rengeteg tápanyag van a sárgájában. Csináld meg normálisan a rántottát, és saláta, paprika, paradicsom vagy savanyúság legyen csak mellé.

Én fogyózáskor rengeteget ettem (sülve, főve, tükörtojásként) mégis fogytam :-)

2017. febr. 28. 10:48
 12/17 A kérdező kommentje:

#6 , tojás diétáról sem hallottál még szerintem, ha azon nevetsz, hogy diétás rántotta/tükörtojás. -vagy csak nem tudsz főzni , és nem tudod mi minősül diétásnak? de te felőlem sertés csülökkel is készítheted pl. :)

#10 általában 4 tojás fehérje, 1 sárgája.

#11 köszi , ugyan úgy szoktam enni mint te , de a 2 szelet pirított toast kenyérről nem tudok lemondani a rántotta és a sali mellől..túl magyar vagyok, kb mindenhez tudnék enni. :D de kenyérféléket kb 6 hónapja mellőzöm ahogy tudom. :)

2017. febr. 28. 11:20
 13/17 anonim ***** válasza:
43%
Ajánlom figyelmedbe Dr Légrády Péter: Tojás, Táplálkozás, Egészség című könyvét
2017. febr. 28. 18:51
 14/17 anonim ***** válasza:
64%

linzertésztába,fánkhoz,zserbóba

[link] ha megcsinalod ennek a krémjét,de a piskóta rész helyett kekszre töltöd rá,vagy pohárkrémnek.

madártej,bár kevesen vannak akik nem szeretik benne a tojásfehérjehabot

pogácsa

2017. febr. 28. 20:52
 15/17 anonim ***** válasza:
60%

Igen,ha sárgája nélkül eszi a rántottát biztos,hogy eszik mellé kenyeret :D

Alapvetően semmi baj a sárgájával,valamennyit egyél mindig, nagyon jó zsírok vannak benne.

De pl ha én is mind az 5 tojásnak amit enni szoktam uzsonnára vagy délelőtt megenném a sárgáját kapásból bevinnék kb 430 kcalt és a napi zsírbevitelem 80%-át.

Úgyhogy én 1 max 2 sárgáját teszek bele.

Aki fogyni szeretne és szereti a tojást,sokat eszik belőle annak nagyon is oda kell figyelnie erre.

Ha csak héba-hóba eszébe jut,hogy de ennék egy rántottát arra ez természetesen nem vonatkozik.

De, hogy a kérdésedre is válaszoljak. Én a sárgáját általában átpasszolom édesanyámnak, én ritkán tudom felhasználni mert nem nagyon sütök hagyományos sütiket.

Egyébként lehet venni tojásfehérje rudat már elég sok helyen.

2017. márc. 1. 12:37
 16/17 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszolónak köszi, végre átlátja valaki miért veszem ki 5ből 3 sárgáját , amúgy ha van vegyes salit , ha nincs pirított kenyeret eszek hozzá 2 szeletet. Önmagában kevés lenne, meg fura 😊
2017. márc. 1. 13:13
 17/17 A kérdező kommentje:
99kcal-t 2 szelet pirított toast kenyérre nem sokallok a sali ennek a fele ugyan. De az van ami..épp ezért nem dobom ki a sárgákat , egyelőre egy pohárban gyűlik. :)
2017. márc. 1. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!