Mit főzzek/süssek a barátainknak ami nem nagy költségvetésű étel?
Kedves Kérdező..
Szeretném elkérni a házi kentucky házi fűszerkeverék receptjét..
Köszönöm..
Ahogy elnézem, mindenkit lepontoztak, aki csirkét ajánlott, akármilyen módon. Nem csak te!
A vicces az, hogy a kérdező mégiscsak a csirke mellett döntött! :)))
Ezt a receptet egy blogspoton találtam.
1 tk őrölt koriander, 1/2 tk őrölt kömény, 1 tk bors, 1-1 tk édes és csípős chili paprika, 1 tk kurkuma, 2 tk fokhagymagranulátum, 1-1 tk rozmaring-, kakukkfű-, tárkony.
Csinálhatnék karajba töltött csülköt id, de múltkor, mikor cimboránál voltunk, csak szendvicset csinált én meg előzőleg ugye a csülköt Pékné modra ezért nem akarom nagydobra verni.
Az is érdekes, hogy elsőre az én ajánlatomból választottad a töltöttcsirkét, svéd gombasalátával, mégis lenulláztak.
Van szalalkális perec receptem is, (rugós pereckinyomós ), de ezek után szerintem tök felesleges lenne leírni.
Pontozni mindenkinek szíve-joga, de azért megjegyzem, hogy a kérdezőnek legalább illik valamilyen módon értékelni a beérkezett jószándékú válaszokat...
Még annyit, hogy a pohárkrém illik a menüdhöz, ha finomat akarsz akkor mascarpónés krémmel, de egy rizspudinggal is nagyon finomat lehet készíteni, pláne, ha szépen rétegezed, és a tetejét valódi tejszínhabsprével dekorálod.
Én nem szoktam se fel, se lepontozni senkit én csak megköszönöm a válaszokat. Egyébként megvan a menü:
- csinálok hidegtálat, a street kitchen honlapján láttam, pofon egyszerű, csinálok egy franciasalátát, kaszinótojásokat, tojáskrémmel kikent sonkatekercseket ezeket úgy helyezem el a tálon, hogy alulra megy a franciasaláta, középre a sonkatekercsek, köré a kaszinótojások
- kebtucky fűszerezésű sült csirkecombokat csinálok kétféle körettel: sültkrumpli extrán csípős
ketchuppal, ill svéd gombasalátával
- desszertnek beütemezek egy pohárkrémet
- nassolnivalónak pedig szintén a street kitchen honlapjáról néztem ki nachost mártogatóssal
Ez nem nagy költségvetésű menü, mert sok minden van hozzá itthon is. Nem is puccos, de senki nem marad éhes. Szemezgettem a ti ötleteitekből is! Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!