Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lehet mást is kovászolni az...

Szimeon kérdése:

Lehet mást is kovászolni az uborkán és a káposztán kívül?

Figyelt kérdés
Létezik - tudom is én - kovászolt répa? Vagy karalábé? Vagy retek?

2017. febr. 8. 15:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szinte bármilyen zöldséget lehet fermentálni. Ráadásul nagyon sok előnye is van. Javítja az élelmiszer tápanyagtartalmát. Az erjesztést követően sokkal könnyebben emészthetőek lesznek az élelmiszerek a szervezet számára.

Nézd meg ezt az oldalt: [link]

(Amennyiben problémát jelentene a fordítás, szívesen segítek)

2017. febr. 8. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként a metódus szinte mindig ugyanaz minden erjesztés esetén. Az erjeszteni kívánt alapanyagot előkészíteni, minden eszközt alaposan eltisztítani. A fölállás pedig: erejeszteni kívánt zöldség, víz, só, élesztőkultúra (ami sima élesztőkocka is lehet akár, a lényeg a tejsavas erjedés), szükség esetén fűszerek végezetül pedig állandó, szobahőmérséklet szükséges.

Az, hogy az ember mit szeretne erjeszteni és hogyan, rengeteg recept van az interneten hozzá.

Egy kis kisegítő olvasmány az erjesztésről: [link]

2017. febr. 8. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nyáron kicsi saláta cukkiniket kovászoltam, nagyon finom lett.
2017. febr. 8. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A tejsavas erjedést nem élesztőgombák, hanem tejsavbaktériumok végzik.
2017. febr. 8. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Mi a kovászolandó uborka mellé az üvegbe mindig teszünk hosszában csíkokra vágott sárgarépát és torzsástul gerezdekre vágott káposztát. Mindkettő nagyon finom. Savanyúságként fogyasztjuk, tehát nem főzzük meg úgy, mint a savanyú káposztát.
2017. febr. 8. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Pl mint a potyogtatós savanyúságba, ugyanúgy lehet kovászolni mini zöld dinnyét, vagy karfiol rózsákat, zöld paradicsomot...
2017. febr. 8. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Mindjárt nézem a linkeket.
2017. febr. 8. 17:21
 8/11 A kérdező kommentje:
Ha lesz a nyáron valami felesleg zöldségem, kipróbálom mással is - bár a répa és a retek kovászolása kicsit meredeknek hangzik. Vajon miért nem csináltak ilyet öreganyáink?
2017. febr. 8. 17:30
 9/11 anonim ***** válasza:
zöldbabot is lehet
2017. febr. 8. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Hű, tényleg, zöldbab! Milyen régen csináltam, pedig kiskoromban mennyit csináltuk...


Azt, hogy répát tegyek az uborkához, illetve a kovászolt zöldbabot is nagymamámtól tanultam, ő meg a déditől. Szóval csináltak, csak szerintem nem minden tájon.

2017. febr. 8. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!