Lehet mást is kovászolni az uborkán és a káposztán kívül?
Szinte bármilyen zöldséget lehet fermentálni. Ráadásul nagyon sok előnye is van. Javítja az élelmiszer tápanyagtartalmát. Az erjesztést követően sokkal könnyebben emészthetőek lesznek az élelmiszerek a szervezet számára.
Nézd meg ezt az oldalt: [link]
(Amennyiben problémát jelentene a fordítás, szívesen segítek)
Egyébként a metódus szinte mindig ugyanaz minden erjesztés esetén. Az erjeszteni kívánt alapanyagot előkészíteni, minden eszközt alaposan eltisztítani. A fölállás pedig: erejeszteni kívánt zöldség, víz, só, élesztőkultúra (ami sima élesztőkocka is lehet akár, a lényeg a tejsavas erjedés), szükség esetén fűszerek végezetül pedig állandó, szobahőmérséklet szükséges.
Az, hogy az ember mit szeretne erjeszteni és hogyan, rengeteg recept van az interneten hozzá.
Egy kis kisegítő olvasmány az erjesztésről: [link]
Hű, tényleg, zöldbab! Milyen régen csináltam, pedig kiskoromban mennyit csináltuk...
Azt, hogy répát tegyek az uborkához, illetve a kovászolt zöldbabot is nagymamámtól tanultam, ő meg a déditől. Szóval csináltak, csak szerintem nem minden tájon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!