Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen vendégváró ebédet...

Milyen vendégváró ebédet készítenél, aminél nem kell az egész délelőttöt a konyhába tölteni?

Figyelt kérdés
Jövő hétvégén tartjuk kislányom szülinapját, de nincs ötletem mi legyen az ebéd. 10 főre főzök. Köszönöm a segítséget!
2017. febr. 8. 13:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
62%

10-es vagyok:

Ráadásul ez a gyerek születésnapja, az ilyesmit jobban szeretik, mint a pacalpörköltet. Ami nem is ünnepi étel, csakúgy, ahogy egyik pörkölt sem, sem a minden hétvégén megsütött rántott hús, sem a főzelékfeltét (fasirt).

Szóljon a nap a gyerekről.

2017. febr. 8. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:
24%

Miért nem tudtok túllépni a hidegtálakon, az unalmas salátákon, a pörköltön, a fasírozotton?


Kérdező, ha különlegeset szeretnél, de nem akarsz egész délelőtt a konyhában állni, akkor a következőket javaslom:

- előételnek egy finom buggyantott tojássaláta, ami úgy készül, hogy bacon szalonnát pirítasz serpenyőben, buggyantott tojást főzöl, salátát teszel a tányér aljára, paradicsomot, uborkát, paprikát karikázol, ráteszed a sült szalonnát és a buggyantott tojást - isteni finom :)

- veszel a boltba tőkehalat, azt kisütöd rakottasként "caprese" módra, vagyis paradicsom és mozzarella kerül a rétegek közé ezt feldobhatod karfiolos krumplipürével

- desszertnek pedig a torta


vagy a másik ami jó ötlet, az:


- előételnek egy finom fokhagymakrémlevest csinálnék sajtos pirítóssal vagy bacon chipsszel

- előző este kiklopfolod a húst, befóliázod, megy a hűtőbe

- utána a csülköt odateszed főni, mellé rakod a babérlevelet és a hagymát mellé

- mikor megfőtt a csülök, elválasztod a csonttól, bepácolod és dobozban a hűtőbe teszed egy éjszakára

- másnap bacon szalonnával kibélelsz egy jénait, úgy, hogy lelógjon a szélről

- rámegy a karaj, majd a töltelék, majd a karaj

- ezt addig rétegezed, míg el nem fogy a töltelék

- utána a bacon szeleteket úgy teszed rá a töltelékre, hogy keresztben, így szép formája lesz

- desszertnek torta

2017. febr. 8. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 anonim ***** válasza:
Azt nem tudjuk, milyen idős a "kislányom", akinek a szülinapja lesz. Lehet az akár 16-17 éves is, a szülőnek akkor is kislányom marad, de a szülinapi kajánál már igen-igen felnőttként lehet/kell kezelni!
2017. febr. 9. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:
23%

Nem tudom elképzelni, hogy akármilyen tésztával várjak ünnepi asztalhoz vendégeket!

A tészta-étel kifejezetten hétköznapi, gyorsan készen van, szaladós étel, és semmi ünnepit nem tudok benne felfedezni.


Nem azt mondom, hogy ízre, stb. nem jó, csak azt, hogy a főtt tészta mártásokkal, egyebekkel összesütve, minden, csak nem ünnepi!

2017. febr. 9. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:
21%
Igen! Meg a turmixolt krémlevesek, a pár hónapos csecsemőknek való, nem megfelelő fogazattal rendelkező felnőtteknek!
2017. febr. 9. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim ***** válasza:

#13

És akit 16-17 éves, az szereti a pacalpörköltet ÉS azt is kell neki adni "ünnepi" ételnek a születésnapján?

2017. febr. 9. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 anonim ***** válasza:
35%

#14

Számtalan országban ünnepi étel, és számos ember nem csak magyar ételeket főz.


Mindenesetre sokkal ünnepibb egy lasagne (ha az neked gyors étel, akkor fogalmad sincs arról, hogyan kell elkészíteni), mint egy mindennapos pörkölt, egy minden hétvégés húsleves meg rántott valami.


Egy ünnepi étel nem attól ünnepi, hogy mennyi meló van vele, ahhoz semmi köze. Egy rántott hús is pepecselős, mégsem ünnepi, mert rengetegen legalább heti egyszer eszik.

2017. febr. 9. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 anonim ***** válasza:
35%

#16

Erősen tévedsz.

2017. febr. 9. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
Úgy nőttem fel, hogy húst csak vasárnap, ill. különleges ünnepekkor ettünk. A hét többi napján a krumpli, a tészta, a főzelék, és hasonlók kerültek az asztalra. Ezért nálam a tészta (dolgozhatsz vele amennyit akarsz), akkor is csak síma hétköznapi kaja marad, és sohasem lesz belőle ünnepi.
2017. febr. 9. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 anonim ***** válasza:
37%

#20

Tészta és tészta között erős differencia van. A túróstészta szétfőzve vagy az analetti al forno két külön kategória. Az utóbbiban marha/borjúhús van, míg a magyar húsos disznópörkölt minden, csak nem ünnep vagy különlegesség.


Mindegy, én négy országban nevelkedtem, ezért sokkal nyitottabban szemlélem a gasztronómiát is, rálátással arra, hogy ami a magyaroknak ünnepi, az a világ összes többi részén nem az. Ezért én ízre utazom: a különleges, rafinált ízek számítanak ünnepnek-vagy a svéd/japán letisztultság, nem a hagymán kezdett vagy olajban sütött, egyszerű ízek.

2017. febr. 9. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!