Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Be van sózva egy egész csirkém...

Be van sózva egy egész csirkém. Vasedényben fogom egyben sütni. Tegyem rá a fedőjét? Mennyi idő a sütése? Kb 2 kg-os.

Figyelt kérdés
2016. dec. 18. 08:52
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
Csak annyit tudok mondani, amit a felesegemtol ellestem. Eloszor is ne csak sot, hanem orolt fekete borsot is hasznalj, meg etolajat. De semmi mast. O nem szokott fedot hasznalni, hanem baromi lassu tuzon suti sokaig. 1.3 kilost tobb oran at. Nem tudom, hogy hanyas fokozaton. Viszont az eredmeny a tokeletes grill csirke.
2016. dec. 18. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Még fűszerezheted majorannával, kis borssal, esetleg itt-ott spékeld meg egy szelet fokhagymával is. tegyél a hasüregbe egy alaposan megmosott almát, amibe szúrj, 3 szegfűszeget.

Olvasztott zsír legyen a tepsiben, amiben körbeforgatod a szárnyast, csak annyi, hogy éppen megkenje. Egy picurka vizet önts alá (max fél deci ), majd fedő alatt kezdd el sütni. Kb ekkora csirkének 2 óra kell. Többször néz rá, és forgasd meg.

ha a villa könnyen beleszalad a legvastagabb részébe is ( pl felsőcomb ) és utána nem jön véres lé, akkor lehet szépen pirosra sütni.

Érdemes, kis szalonnabőrrel kenegetni ilyenkor, vagy egy kis olvadt mézzel vagy sörrel kenegetni.

A húsa omlós, a bőre ropogós lesz.

2016. dec. 18. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Hát két órát sütöttem fedő nélkül. Piros lett a méztől, nagyon jól nézett ki. De mikor megvágtuk már megint rágós, vizes volt. Ettünk belőle, de ebéd után felvagdostam a maradékot, és lábasban készre sütöttem. Most másodszor nem sikerült / 40 éve főzök / Férjem szerint lehet, hogy a csirke a hibás. Aldis.
2016. dec. 18. 18:23
 4/8 anonim ***** válasza:

Sajnos sokszor adnak el csirkének tyúkot, ami bizony sokkal rágósabb, mint egy fiatal pipi.

Máskor ne vegyél két kilós csirkének nevezett jószágot, mert ekkora súly már gyanús, hogy nem fiatal.

Persze ekkorából lehet jó levest, vagy pörköltet főzni, de az is lehet, hogy kakas volt, amit vettél.

Néha sajnos megjárja az ember.

2016. dec. 18. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem ez csirke volt, egyértelmüen látszott rajta, és annak is árulták. Lehet, hogy valami génmódositott szar volt.
2016. dec. 18. 19:14
 6/8 88Móni88 ***** válasza:
100%

Szerintem fedő nélkül kevés volt a 2 óra. Fedő alatt szoktam elkezdeni és minimum 1,5 órát úgy hagyom.

Persze az sem mindegy hogy milyen fokozaton készül. Ha mindenképp fedő nélkül akarod készíteni akkor max 120 fokon és több órán keresztül :)

2016. dec. 20. 04:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi, legközelebb hagyom 3 órát. 150-160 fokon ment. A végén husz perc 200-on. Kivülről tökéletesnek tünt. Azért félek alacsony hőfokon sütni, mert félek, hogy csak szárad.
2016. dec. 20. 10:14
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha némi vizet is teszel alá nem fog kiszáradni. és kezdetben bizony kell a fedél vagy alufólia, hogy a saját gőzében tudjon puhulni is.Kenegetni, pirítani utána is lehet, ha már teljesen puha.
2016. dec. 20. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!