Be van sózva egy egész csirkém. Vasedényben fogom egyben sütni. Tegyem rá a fedőjét? Mennyi idő a sütése? Kb 2 kg-os.
Még fűszerezheted majorannával, kis borssal, esetleg itt-ott spékeld meg egy szelet fokhagymával is. tegyél a hasüregbe egy alaposan megmosott almát, amibe szúrj, 3 szegfűszeget.
Olvasztott zsír legyen a tepsiben, amiben körbeforgatod a szárnyast, csak annyi, hogy éppen megkenje. Egy picurka vizet önts alá (max fél deci ), majd fedő alatt kezdd el sütni. Kb ekkora csirkének 2 óra kell. Többször néz rá, és forgasd meg.
ha a villa könnyen beleszalad a legvastagabb részébe is ( pl felsőcomb ) és utána nem jön véres lé, akkor lehet szépen pirosra sütni.
Érdemes, kis szalonnabőrrel kenegetni ilyenkor, vagy egy kis olvadt mézzel vagy sörrel kenegetni.
A húsa omlós, a bőre ropogós lesz.
Sajnos sokszor adnak el csirkének tyúkot, ami bizony sokkal rágósabb, mint egy fiatal pipi.
Máskor ne vegyél két kilós csirkének nevezett jószágot, mert ekkora súly már gyanús, hogy nem fiatal.
Persze ekkorából lehet jó levest, vagy pörköltet főzni, de az is lehet, hogy kakas volt, amit vettél.
Néha sajnos megjárja az ember.
Szerintem fedő nélkül kevés volt a 2 óra. Fedő alatt szoktam elkezdeni és minimum 1,5 órát úgy hagyom.
Persze az sem mindegy hogy milyen fokozaton készül. Ha mindenképp fedő nélkül akarod készíteni akkor max 120 fokon és több órán keresztül :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!